ЦИК: Няма да има опашки на балотажа

  • 28 октомври 2011 11:26

  • 894
  • 0
ЦИК: Няма да има опашки на балотажа
©

Това, което се случи на първия тур на изборите, е сбор от отговори.

Това каза пред БНР зам.-председателят на ЦИК Мария Мусурлиева.

Първо, изборите са две в едно. Някои новости не са добре оформени чисто технологично. Събираме проблеми с оглед на подобряване на Изборния кодекс. Той веднага започна да се прилага след излизането му от парламента. Един закон винаги може да бъде обновен и поправен, допълни тя.

На втория тур проблемът с опашките няма да съществува, освен ако не е инсцениран изкуствено. На много места изборът ще бъде само един, освен това вече се знаят проблемите и съответните избирателни комисии ще ги предотвратят. Обществото наистина не трябва да интерпретира по такъв начин нашата работа. Избирателните секции в София бяха над 2000. Аз не съм излязла от ЦИК и хаос не съм видяла. Ужасно малко бяха служебните протоколи, нормално е да има. Що се отнася до невалидните бюлетини, много от тях са били пуснати умишлено без каквото и да било отбелязване, посочи зам.-председателят на ЦИК.

По проблема със забранителните списъци Мусурлиева каза, че на гражданите много ясно е било обяснено в предизборните клипове, че трябва да отидат и да проверят името си в списъците.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
894 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини