Р. Петков: Цял свят трябва да види как депутати носят чували с бюлетини

  • 27 октомври 2011 15:27

  • 989
  • 7
Р. Петков: Цял свят трябва да види как депутати носят чували с бюлетини
© Снимка: Булфото

Изключително сериозен е въпросът за касирането на президентските избори. Това каза в интервю за Агенция “Фокус” Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, народен представител от Коалиция за България и член на ръководството на БСП.

По думите му – организацията на изборите предположи много тежък изборен процес, който не гарантира свободата на избора и сигурността на преброяването, но гарантира манипулацията, машинацията и спекулациите.

Друга причина за касиране на изборите са засечените купувания на гласове. Купуването на гласове става със служебни пари. Всички, които днес дават пари на една или друга партия, на първо място на управляващата, защото е ясно, че на опозицията пари не се дават, трябва да знаят, че те ще носят съдебна отговорност за тези неща, каза Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

На трето място – грубите нарушения на закона. „Законът казва, че позволява дори, ако в 19.00 ч има избиратели пред съответната секционна избирателна комисия, изборният ден да бъде увеличен с 1 час. Безспорен факт е, че има места, на които изборите продължиха до и след 22:30, при положение, че окончателният час за приключване е 20.00 ч.”, каза Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

На следващо място - ЦИК задължи всички секционни избирателни комисии да удължат времето си с един час. Дори и тези, пред които няма избиратели, и няма нужда от такова удължаване – каза Петков.

Според Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в - трябва да бъдат показани на цял свят кадрите как народни представители носят чували с бюлетини и протоколи. „Как членове на секционни избирателни комисии слагат секретните протоколи в пазарски чанти и ги разнасят пеша из София или ги носят вкъщи. Как членове на секционни избирателни комисии носят чувалите вкъщи, заедно с протоколите. Как в резултат на нормативната уредба, на едно място се държат и бюлетините, с които е гласувано, и неизползваните, което е сериозна предпоставка за манипулиране на изборите, за добавяне или подмяна на бюлетини. Това са достатъчно сериозни аргументи за искането за касиране, и всички колеги, които поставят този въпрос, са напълно прави - каза Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

Последвайте канала на

989 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Комунистите проумяха накрая, че след кражбите, про

2011.10.27 | 21:46

5
Комунистите проумяха накрая, че след кражбите, провала в управлението, непризнаването на грешките и ненаказването на провинилите се вътре в партията тотално загубиха подкрепа и се страхуват съвсем реално, че повече никога няма да дойдат на власт. А това означава, че могат да ги подгонят наистина за кражбите, да ги съдят за убийствата и за рарушаването на българската държава. Затова и хапят така злобно, как беше, умиращата змия хапе най агресивно!
ДЯДО БЛАГОЕВ

2011.10.28 | 08:04

7
КОЙ КРАДЕ И РАЗРУШИ ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ БЕ ,МУШМУРОК ? ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ Я РАЗРУШИХА СЛЕД 1989 Г. ДЕСНИТЕ КАПИТАЛИСТИ , НАРИЧАЩИ СЕБЕ СИ ДЕМОКРАТИ! КОЛКО СА ДЕМОКРАТИ СИ ПРОЛИЧА ,КОГАТО БЪЛГАРИТЕ ГИ ИЗГОНИХА ОТ ВЛАСТТА И СЕГА ОБИРАТ ПАЯЦИТЕ ИЗ ЪГЛИТЕ НА ПАРЛАМЕНТА . ТЪЙ КАТО ПО РОЖДЕНИЕ СА КУРВЕНСКИ ПАРТИЙКИ , ВЕДНАГА СЕ ПРИСЛАМЧИХА ПРИ БОЙКО В ГЕРБ И ТОЙ ОТ НЯМА И КЪДЕ ИМ ПОДАДЕ ПРЪСТТА СИ , А ТЕ МУ НАЛАПАХА ЦЯЛАТА РЪКА ,ВЗЕМАЙКИ НАЙ ГЛАВНИТЕ МУ МИНИСТЕРСТВА. ТА , ТАКАВА Е ИСТИНАТА , МУШМУРОК ! ДОКОЛКОТО ДО ВЛАСТТА , ПАК ЩЕ СИ Я ВЗЕМЕМ И ТО МНОГО СКОРО,ЗАЩОТО ДЕСНИТЕ ОСВЕН ДАЛАВЕРИ И ГОНЕНЕ НА КОМУНИЗМА ДО БЕЗКРАЙНОСТ , НИЩО НОВО НЕ СА НАУЧИЛИ ! ПАНИМАЕШ ?
а Мая картечарката къде е

2011.10.27 | 21:46

6
И Мая картечарката, като мачка комисии в Кюстендил защитавайки мъртвите души, които се опитват да вкарат в протоколите... говори се за 400 хиляди....
джъдж

2011.10.27 | 21:46

4
Прав е да се сърди другаря Петков ,докато той мъкнеше чувалите с пари ,друг да го конкурира /вярно само с бюлетини/,това отвсякъде си е нелоялно.
разконспирирани

2011.10.27 | 21:46

3
ДПС и БСП, начело с Първанов, тръгвали на щурм срещу управлението на ГЕРБ. Изгубили около 1 млрд. за две години. Нов заговор заплашва да дестабилизира страната. 400 000 гласа предлагал за продан лидерът на ДПС Ахмед Доган по време на политическите совалки в последните дни преди балотажа на 30 октомври. Според ДПС толкова бюлетини с кръстчета за Ивайло Калфин щели да осигурят короноването му на „Дондуков” 2. Това съобщиха за „Торнадо” източници от „Позитано” 20 и площад „Гарибалди”. В сметките на депесарите обаче влизало условието сегашният лидер на БСП Сергей Станишев да замине на почетна длъжност в Партията на европейските социалисти (ПЕС), а мястото му да заеме сегашният държавен глава Георги Първанов. През пролетта БСП и ДПС щели да атакуват кабинета „Борисов” с компромати до всички инстанции на ЕС и Вашингтон. Двете политически сили нямало да търсят трети съюзник, защото имали намерение да съставят сами кабинет и да разпределят властта в съотношение 2:1. Планът „Пролетта на недоволството 2012” щял да се реализира дори Плевнелиев да успее да пребори Калфин за президентския пост. Лидерите на ДПС и БСП били категорични, че повече не можели да търпят управлението на ГЕРБ, защото финансовите им загуби растели всеки ден. Те се изчислявали на около 1 млрд. лв. за последните 2 години от пропуснати вземания. Първият разговор за обсъждане на съвместни действия се провел миналата събота, в деня за размисъл, в резиденция „Бояна”. Ръководството на ГЕРБ обаче било в течение на тайните договорки. Във всички местни организации е обявена тотална мобилизация. В партията на Борисов се шегували, че се задавал изключително патриотичен вот в неделя. Паролата била възрожденският химн „Стани, стани, юнак балкански”. От щаба на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова се надявали, че договорките между ДПС и БСП ще изкарат и негласувалите на първия тур да отидат до урните.
сашо

2011.10.27 | 19:24

1
от каде го знаеш бе човек

2011.10.27 | 21:03

2
Отлично №2.Така е.И какво като носят депутати чували? Какво?И те са хора да носят,носят бюлетините на народа си не са ги захвърлили.А вие г-н Петков носихте чували с пари към чужди банки.И от едното носене народа обедня дори и за свестни пенсии няма ,а от другото носене ще се види какво иска народа.Това стана.Чудо голямо то щото не сме виждали гафовете на другите държави.Хайде стига си се правил на морален че ти знаем морала много добре.Такава лисица си на лицето ти е изписано.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини