Фидосова: БСП и ДПС плачат, защото губят изборите

  • 26 октомври 2011 10:38

  • 963
  • 0
Фидосова: БСП и ДПС плачат, защото губят изборите
©

Несъстоятелни са твърденията, че правителството на ГЕРБ носи отговорност за пропуски по прилагането на изборното законодателство, заяви от името на парламентарната група на ГЕРБ заместник-председателят й Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после.

Според нея проблемите, които са констатирани по организирането на изборите, са от технически характер и трябва да бъдат отстранени за втория тур. Фидосова каза, че за първи път от 15 години са се състояли избори "две в едно" - за президент и вицепрезидент и за местна власт, и получилите се забавяния са заради утежненията, предизвикани от двойния вот. Тя посочи, че наблюдателите от ОССЕ са дали висока оценка за реда и организацията на изборите.

Според Фидосова, изборите са организирани в условията на ясно разписани достатъчно рано изборни правила - Изборният кодекс, е приет през декември 2010 година. Тя припомни, че местните избори се организират от общинските администрации и за нарушения по тях не може да се търси вина в правителството.

Груба манипулация на БСП и ДПС е да се опитват да внушават, че Изборният кодекс, правителството и изборната администрация са довели до хаос в изборния процес. Няма манипулация на изборния процес, има ясно разписани правила, които гарантират зачитане на човешките права, каза Фидосова.

По отношение на т. нар. забранителни списъци Фидосова посочи, че има 12 000 души с проблеми в адресната регистрация, но това са едва 0,01 процента от близо седем милиона избиратели. Според нея отговорни за проблемите с базата данни на ГРАО са от тройната коалиция, а не настоящото правителство, защото грешките са от 2007 година.

Има плач от страна на БСП и ДПС, защото губят изборите, каза още Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
963 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини