Анархия и скандали при броенето на бюлетини в Пловдив

  • 24 октомври 2011 13:37

  • 1229
  • 0
Анархия и скандали при броенето на бюлетини в Пловдив
© Интернет

Голям брой членове на секционни избирателни комисии (СИК) са напуснали снощи 7-а палата на Панаира, където се помещава Общинската избирателна комисия, с бюлетини и протоколи, без да им бъдат отчетени резултатите.

Заради създадения хаос около преброяването хората си тръгваха с бюлетините без да има яснота къде и как се съхраняват през нощта. Поради необходимостта бюлетините от СИК да се носят до Общинската избирателна комисия и след обработка на протоколите да се връщат в районните кметства, очевидци разказаха пред Дарик, че цяла нощ чували с бюлетини са се разнасяли по улиците на Пловдив, включително и с частни автомобили.

През нощта избухна и скандал между председателя на ОИК Илиян Иванов и и.д. кмет на Пловдив Александър Долев. По думите на Иванов пред 7-а палата на панаира тази нощ е имало над 1000 човека, някои от които буквално са спали върху чувалите с бюлетини, има и случай на припаднала жена. Иванов обвини Долев, че е причинил хаоса пред ОИК като е отказал да издаде заповедта за настаняване на секционните избирателни комисии в 7-ма палата на панаира и допълни, че се е явил в комисията в нетрезво състояние.

Последвайте канала на

Novini.bg
1229 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини