Столетник направи опит да гласува незаконно

  • 23 октомври 2011 20:56

  • 1091
  • 0
Столетник направи опит да гласува незаконно
© Интернет

Столетник от Ловеч направи несполучлив опит да гласува с шофьорската си книжка.

Стефан Петров, който е отпразнувал вековния си юбилей на 11 октомври, обясни пред секционната комисия, че е загубил личната си карта. Изборджиите обаче не го пуснаха до урната, а го пратиха в полицията да подаде документи за нова лична карта и да получи удостоверение.

Два часа по-късно дълголетникът се върна със сина си - бившия депутат и земеделец Георги Петров. Бай Стефан представи служебната бележка и втория път успя да гласува. Той е единственият столетник социалист в Ловешко. Петров е член на партията от годините на Демократическия сговор, а от 1932 г. до днес гласува неизменно за нея.

В Плевенско стогодишната Парашкевица Петкова заведе правнучка си Кремена да гласува. Момичето неотдавна е навършило пълнолетие. Дребната възрастна жена не чака на опашка, а понеже недовижда, внучка й влезе с нея в тъмната стаичка.

В Разлог пък най-възрастната избирателка бе 103-годишната Миланка Полежанова. Тя отиде сама до секцията и твърди, че не е на 103, а на 106 г. - едно време в регистрите ги записвали със закъснение. Възрастната жена обясни и за какво гласува - за по-добро бъдеще на внуците си.

В Смолян 100-годишната баба Бисера също пусна бюлетини за президент, кмет и съветници. Тя е сред 4-мата най-възрастни избиратели в региона, но останалите й връстници не отидоха до урните. Бюлетините не я затруднили, въпреки че тази за общински съветници е дълга над метър.

Столетницата разказва, че е гласувала на всички избори досега. Баба Бисера се прочу като най-възрастната актриса. Тя играе главната женска роля в късометражния филм “Забравените”, който участва на фестивала в Кан.

Последвайте канала на

1091 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини