Слабо гласуване сред изселниците в Турция

  • 23 октомври 2011 20:04

  • 751
  • 0
Слабо гласуване сред изселниците в Турция
© Интернет
Малко от българските изселници в Турция упражниха правото си на глас, съобщи БНР.

Причина за това е, че те могат да гласуват само за президент. В същото време партията която те традиционно подкрепят не излъчи такъв и не подкрепи никой от останалите кандидати.

В Абджелар до обяд гласа си дадоха над 500 души. В секцията в квартал Османгази в Истанбул, където преди обяд са гласували 300 души, са констатирани нарушения, за които е сезирана ЦИК. От местната СИК отказали да приемат заявления и дори затворили урната за 20 минути. Председателят на Комисията отказа да коментира случая.

В Бурса гласуването върви бавно, активността е средна. Някои хора се оплакват, че не намират имената си в списъците, въпреки че са подали заявления за гласуване в предвидения срок.

Към 14 часа в чужбина бяха гласували общо 23 919 българи, съобщиха от пресцентъра на МВР. Малко преди 14 часа наше време приключиха изборите за президент и вицепрезидент на България в Сеул, Южна Корея. Там гласуваха 31 българи. В 16 ч. приключи вотът и в Пекин, където гласуваха 50 души.

Изборите в чужбина започнаха още снощи в 20 ч. През нощта гласуваха българите в Азия, а последни ще направят това сънародниците ни в САЩ.

Последвайте канала на

751 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини