Кадиев: Всеки измамен глас е удар срещу истинския избор на хората

  • 23 октомври 2011 14:02

  • 757
  • 2
Кадиев: Всеки измамен глас е удар срещу истинския избор на хората
© Булфото

Всеки измамен глас е удар срещу истинския избор на хората, каза пред журналисти кандидатът за кмет на София от БСП Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в. Кадиев дойде със семейството си, за да гласува в 81 СОУ „Виктор Юго” в столичния квартал „Младост”.

Той заяви, че си е пожелал две неща в тази кампания. „Първо – да изляза от нея такъв, какъвто съм влязъл – нормален човек, и мисля, че успях да го направя. И второ – най-после, след като 20 години България гласува за политици, които да я изкарат от кризата и да поемат отговорността вместо тях, сега се надявам хората да гласуват за политици, с които те заедно ще управляват този град и тази държава”, посочи Кадиев. Според него – начинът на гласуване е доста сложен – няколко бюлетини се слагат в различни урни. Очевидно хората имат нужда от повече време за това нещо.

Избирателната активност се очертава да бъде много висока, обясни кандидат-кметът. Той напомни, че през 2009 г., когато е бил кандидат за кмет, активността е била само 23%. „Искам, ако и когато бъда избран за кмет на София, да бъда избран с гласовете на много хора, а не с гласовете на половината от 23%. Поздравявам хората за тази активност. Независимо кой ще спечели, единственото, което си пожелавам, е честна битка и честни избори. За съжаление, това, което наблюдаваме, ме прави по-скоро скептичен в тази насока. Тази сутрин гледах по една телевизия изказване на г-н Плевнелиев, който 15 минути обясняваше какъв президент ще бъде, а уж днес не се прави предизборна кампания. Това поведение и на кандидати за президенти и за кметове, и на самите медии е недостойно за самите тях”, подчерта кандидатът за кмет на София от БСП.

Той не можа да обясни факта, че името му липсва в изнесените избирателни списъци. „Очаквам големи изборни измами от по-сериозен тип – купуване на секционни комисии, подмяна на цели чували с бюлетини, и то особено в по-малките населени места. Моят късмет е, че София е голям град, където дори и човек да купува някакви гласове, те влияят относително малко на крайния резултат. От друга страна всеки глас е от значение. Напомням, че изборите в Тирана бяха загубени от социалистите с 10 гласа, изборите в район Илинден в София бяха загубени от нас с 54 гласа”, коментира Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в.

Последвайте канала на

757 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
подкрепа

2011.10.23 | 18:30

2
И аз покрепям Кадиев... в сранение със сегашната просто си личи, че човекът стои много по-стабилно и има ясни цели...
ZA

2011.10.23 | 18:28

1
Пич е Кадиев! на фона на нещастната учителка и надмения седесар, Кадиев ме впечатли. Много беше силен на дебатите, в последния ден на кампанията. Видя се, че човекът има добри намерения и реални идеи за развитието на София. Желая му успех!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини