Мария Капон: Ще извадя тайните назначения на президента (обновена)

Президентската институция има достатъчно правомощия най-важното е да извадим тайната сила на държавни глава – всички назначения трябва да бъдат прозрачни. Това заяви по време на президентския дебат по БНТ кандидатът на ЕНП Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност.

Така ще разберем какво се случа в съдебна система и във всяка институция, където президентът има квота. Няма институция, която да получи толкова голям мажоритарен вот, затова той трябва да поставя въпросите пред обществото, категорична е Капон. Гласуването за президент означава да дадем силния глас на президента.

Националната сигурност е съвкупност от лични сигурности. Президентът трябва да се занимава и с минималната работна заплата. Държавният глава не трябва само да налага вето, той трябва да е инициатор и да работи превантивно. Кога президентът е ходил в парламентарна комисия, попита риторично Капон. Смята ли някой, че българската армия може да издържи кибератака. Не може президентът да свиква кръгли маси, а да дава перспектива. Има и енергийна сигурност – можем ли да бъдем зависими само от една страна, запита кандидатът на ЕНП.

Външната политика не е съглашателство между президента и министъра на външните работи кой посланик да бъде назначен, заяви Капон. Правителството си постави две цели Шенген и влизането в еврозоната и в двете се провалиха. Външната политика е важна, за да докара повече инвестиции, изтъкна кандидатът на ЕНП. Трябва да се обърнем към пазарите , които могат да доведат повече средства като Китай и Канада. Трябва да имаме политика водена не от хора пречупени в кръста към Москва, а истински български политици. Добрата дипломация не е когато ни потупват по рамото, както прави Ангела Меркел или ни прегръща Силвио Берлускони, категорична е Капон.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Европредседателство 2018

още

Анкета

Правилно ли реагираха българските институции за скандалното изказване на турския външен министър?

Правилно ли реагираха българските институции за скандалното изказване на турския външен министър?

Избрано от Интернет