Отпускар по време на избори

  • 14 октомври 2011 16:42

  • 3713
  • 14
Отпускар по време на избори
© Булфото

Вече е въпрос на дни пред централната избирателна комисия да бъде поставен надпис „Кът за отдих”.

А около всеки кът за отдих, както знаем е поставена табела, която много ясно регламентира правата и задълженията на отдъхващите: къде да сядат и коя трева не бива да газят, къде да пушат и къде не.

Разбира се, за нуждите на ЦИК е препоръчително да наеме специалист по отдиха и респективно по сигурността. Защото всеки един активно почиващ се нуждае от сигурност. Добрата новина е, че вече разполагат с най-правилния човек – министъра на вътрешните работи!

Наистина удивително е как само в рамките на 20-тина дни той успя да посети повече от 140 селища, където активно отдъхваше в компанията на своите съпартийци, които неприятно го изненадваха с неблагоразумието да се явяват на избори – точно когато той си почива. Какво показва скромната аритметика – че това са поне 70 селища в рамките на десет дни или по седем/дневно.

Това разбира се не бива да ни учудва, защото вече две години правителството на ГЕРБ живее като във приказка. А Внушаващият сила и респект вътрешен министър, освен че е възпяван в песни – много силно наподобява на Храбрият шивач от едноименната приказка, който само с един замах убива по седем от „лошите...”

Дори ме учудва с иначе пословичната си пестеливост, защото историята показва, че за две години като заместник – кмет може едновременно да реши поблемите на сигурността на столицата, да изгради партия, да обиколи половината свят, а междувременно, да се сдобие с цели шест апартамента.

Тук категорично няма да се съглася, с евентуалния упрек че изпадам в състояние на завист, напротив. Дори и сега когато пиша този текст стоя изправен на крака, заради цялото усещате за сигурност, ред и спокойствие, което Цветанов ми вдъхва, само при мисълта за него.

В страни от хумора обаче продължавам да се чудя как е възможно докато буквално държавата гори – вътрешният министър спокойно и в захлас да наблюдава изпълненията на ансамбъл „Българе”, когато в същия този момент едни „българе” палят къщите на други „българе”, а другите „българе” палят огньове пред домовете си в очакване на саморазправа с тях.

А докато Графа пее „крадена любов е половин живот”, някой си, който и да е той, за който казват, че е прекарал половината от живота си зад решетките краде полицейски автомобил, пък и този автомобил липсва вече няколко дни.

Всъщност, практиката показва че хората в еднаква степен са адаптивни и към нечие присъствие и към неговото отсъствие. Пък и защо му на вътрешния министър е да присъства където и да е било? Та нали вече почти никой не остана без СРС, та дори и премиера, финансовия министър и шефа на митниците...

Ми уморителна си е цялата тая работа: да държиш изкъсо партията, октопода, флората и фауната на земния, подземния и извънземния свят, пък и да правиш избори. Наистина е уморително, но Цветанов е добре организиран човек. За това и народът го обича. И той обича народа, дори обича да се облича в народни носии понякога.

Чудя се само защо сърцатите репортерки вече не правят нищо по въпроса.

Ограничиха се единствено с онзи сакрален репортаж с учителката му по физическо, от който стана ясно, че гимназистът Цецо преди 20 години е бягал 800 метра със седем секунди по-бързо от актуалния световен рекорд!

Отново опираме до сакралното число „7”. Сигурно защото скромната справка показва, че това са приблизително седмите избори, на които вицепремиерът – отпускар се явява. Какво показва психологическия му профил? Едно единствено чувство и едно състояние на духа – самозабрава и самообожествяване. Изобщо... Отпускар – министър - вицепремиер, при това по време на избори – не бива да му се сърдим.

Единственото, което можем да направим е да го изпратим в постоянен отпуск. Мисля, че телевизията ще му липсва, както и първите страници. Но пък ще може да тича рано сутрин с Веселин МариновВеселин Маринов Веселин Маринов е български певец . Той е роден в град Полски Тръмбеш. Има шанса да завърши на воля и спокойствие.

Дани Иванов

Последвайте канала на

3713 14

Коментари 14

Добави коментар
Иван

2011.10.15 | 12:50

14
Евалла, както казват на югоизток от нас Дани. За това трябва на президентските избори да покажем на всички, че цялата власт не бива да се концентрира в едни ръце.
ГДЕ

2011.10.14 | 22:31

3
Ха, и тук разбирач, или май е един и същи като оня Калин Каменов от другата тема.Другарю Дани Иванов или Калин Каменов, кой те пусна тук да си пишеш глупостите, и дали самият си вярваш, че някой друг ти вярва.Не е лошо да си влезнете в дупките от където някой ви е извадил.

2011.10.15 | 12:50

13
Дали пък никой не му вярва? Дали пък пише глупости? Предизвиквам те, обори тезата на Дани Иванов с факти и аргументи! Не искаш? Или не можеш? Май е по-скоро второто.
Гого

2011.10.15 | 12:22

12
Много се умориха тези министри от обещания най добре да ги пратят във централните гробища да си починат ще получат пироните за ковчега бонус
николай

2011.10.15 | 12:22

11
"тази информация да я коментират компетентните органи" хахахахаа тиквооо... ти направо си се призна публично, че си не само некомпетентен, но и ОРГАН (по-скоро полов, отколкото аналитичен)
еее

2011.10.15 | 09:11

10
Погледнах снимката на Цецко и се чудя, къде е оня с кинезио лентата?

2011.10.15 | 08:41

9
О, Велислава, о, Дър(л)ева! Ново пасквилче? Давай, давай, там ти е силата! Половината държава си гледа спокойно турския сериал. Станишев спокойно се усмихва умно зад очилцата(и мълчи, че ще развали впечатлението ако се обади). Доган спокойно обяснява как ще продължи да управлява, а Сидеров спокойно си получава истеричен припадък в парламента. Къде гори по дяволите? Кажи, че да идем да го препикаем...

2011.10.15 | 08:41

8
за МвР отпуски няма,за министъра на мвр може
evgeni

2011.10.15 | 07:32

7
04.10.2011 | 13:34 ---- Прикрепено писмо (НЕ ПРАВЕТЕ МЕДИЙНИ ГЕРОИ ТЕЗИ,КОИТО ПОГУБВАТ БЪЛГАРИЯ) ---- Подател: евгени славков До: fokus@fokus-news.net, sales@fokus-news.net, office@fokus-news.net, news@fokus-news.net Относно: НЕ ПРАВЕТЕ МЕДИЙНИ ГЕРОИ ТЕЗИ,КОИТО ПОГУБВАТ БЪЛГАРИЯ Дата: Вторник, 2011, Октомври 4 11:23:33 ЕЕЩ Под ръководството на президентството са раздел УПРАВЛЕНИЕ,СЪЗДАВАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА "ДОСИЕТАТА X/компромати/",които са най-продуктивния INSTRUMENT за манипулиране на ИНСТИТУЦИЙкато ДАНС,МВР,ПРОКУРАТУРАи СЪДЕБНА ВЛАСТ,МИТНИЦИ,НАП и др.Така ,че колко маловажна е президентската ИНСТИТУЦИЯ ?!!!!! Непрекъснато медиите тръбят за сивата икономика. Тя не се състои главно от КОРПОРАТИВНИ ИНТЕРЕСИ и СТРУКТОРИ,но и от подрьжниците И в ПАРЛАМЕНТА. Не знаете ли,че в ПЛАНА АБВ бе записано партиите да са Н на брой,колкото са сега,за да не остане на някоя -x партия да изяви какво пишат ПИСАТЕЛИ ОТ 100-летницата като " ГОЦЕ ХИЛЕНДАРСКИ". Вижте как се очредиха противоконституционни партии като ДПС за да гарантират АБВ-суверенитета.Все пак защо по медиите се тиражираше : "Вижте колко губи икономиката от заведенията около черноморието деклариращи 4 часов работен ден,но работещи на пълен р.д".Колко се източи икономиката от "КОРПОРАЦИИТЕ" по различни параграфи и колко се облагат ТЕ ??? Колко кръвоносни системи имаше АБВ-то като Топлофикации,Кремиковци,Митници и др. В момента БУЛГАРГАЗ и частните му ДИСТРИБУТОРИ какво са ??????????????????????????? БДЖ защо в момента е в това положение и уж невинно се закъсняват субсидиите към нея ??? БСП и МЕТАСТАЗИ не се ли захранват от СИВАТА '"ГЪЛЪБУШКА' ??? Какви са приходите на страната /не говоря задържава,защото е ЧАСТНО понятие/ и каква работеща икономика има ??? Вече се спука и др.сапунен БАЛОН от които се точиха чрез митници и ДДС-та,остана все още ЗДРАВНАТА КАСА и " ЧАСТНИ СНАБДИТЕЛИ" !!! Продаден бе Булфгартабак/абсолютно печаливш/,защото бе ДОТАТОР на първосъздателя си АБВ ,от от отцепилият се "СТЪРШЕЛ" !!!! Българино отваряй си очите,обърни се към Бога,не православно-религиозния,а Истинния и Единственния Христос,Който може да промени нещата !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mitko

2011.10.14 | 23:35

6
gerb sa golemi ku4e6ki haivani, dolu gerb, samo ataka
мари

2011.10.14 | 20:18

1
Стига сте коментирали глупости бе г-н Д.Иванов.Дэржава та горяла ,а втр.министър в отпуск.Ама Вие нормален ли сте?Всеки може според кодекса да си ползва отпуск кога то реши.Къде видяхте да гори държавата.Гори ви акъла. Втълпявате на хората простотии.Като е министър да не почива,да не е извънземен бе човек!?
Dan4o

2011.10.14 | 23:34

5
ti nqkak si mnogo naiven/a mi idva6....uspeh ako vqrva6 na predizborni obe6taniq na gerb i taka natatuk.useti nai malkiq plamuk ot durjavata- БДЖ.БДЖ е на косъм от закриване.България сигурно ще е първата държава със закрити железници поради дългове(над милиард лева), а точно когато банката завежда иск за да си прибере мутрисите Сименс които са най-рентабилните, този ще излезе в отпуск под предтекст за предизборна кампания???

2011.10.14 | 22:49

4
te iskat da go nakarat da se vurne pak kato ministar, kvo li ne be6e, Katunica - 100% politi4eski zamisal, to vzriva na Sasho Dikov - pak. celta im e da stane izpulnqva6t ministar, za da moje da kasirat izborite i da otmenqt rezultata. posle koi iskal slujebna pobeda .. mamka vi i bokluci i provokatori

2011.10.14 | 21:46

2
a be idiot toi ne po4iva,a vodi kampaniata na grob,tova go nima nikade.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини