Мария Капон: Президентът е най - мажоритарно избраният човек

12 октомври 2011 18:52

Мария Капон: Президентът е най - мажоритарно избраният човек
© ЕНП
1488 3

„Седмица преди края на предизборната кампания виждам колко е важно да дадем алтернатива на статуквото”, каза кандидатът за президент от Единна народна партия Мария Капон във Варна, където бе, за да заяви подкрепата си за кандидат-кмета и водач на листа на коалиция „ДА за Варна“, в която ЕНП участва, Антон Луков.

Статуквото във Варна е сплав между тройната коалиция и ГЕРБ в лицето на Кирил Йорданов. Той си позволи да сложи билбордове, погазвайки законовите изисквания – на тях не е посочено името на партията, която го издига и липсва надписът „Купуването и продаването на гласове е престъпление“.

Йорданов се срамува от партията, която сега го издига и иска да се разграничи от тези, които досега го подкрепяха. След като сам не спазва закона, няма как да се очаква да управлява града законно“, заяви Мария Капон. Тя припомни, че коалиция „ДА за Варна“ първа сезира по случая Общинската избирателна комисия в града.

От действията на Централната избирателна комисия може да се напише цял учебник как не трябва да се работи по време на избори, каза още кандидат-президентът.

Тя посочи за пример редица пречки, създавани от ЦИК и ОИК по време на регистрирането на кандидатите за изборите, липсата на обучение в секционните избирателни комисии, както и пълната непрозрачност от заседанията на ЦИК. Арогантна некомпетентност цари в Централната избирателна комисия. Изборите не са процес, а монопол от страна на управляващите, каза Мария Капон.

По думите на кандидат-кмета Антон Луков, във Варна няма синхрон между институциите, важен за развитието на града. За пример той даде липсата на диалог, който остави отворен проблема с изграждането на пречиствателната станция в курорта Златни пясъци.
Мария Капон и Антон Луков се срещнаха и с управителния съвет на Стопанската камара във Варна.

Туризмът, образованието на младите хора и политиката на държавата и местните власти бяха основните теми по време на разговора. На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници от листата на коалиция „ДА за Варна“ капитан Димитър Димитров, Жасмина Здравкова и Красимир Кръстев.

Всеки мениджър и ръководител е по-добър политик, защото има реални представи и носи отговорност, осигурявайки работа на други хора, заяви Мария Капон. По думите й, икономиката в страна колабира и единствените сигурни пари са от държавата и общините чрез обществените поръчки.

Това обаче поражда конфронтизъм, тъй като бизнесът се опитва да оцелее. Във Варна един от механизмите за решаване на проблема е туризмът, каза още Мария Капон. Президентът е най-мажоритарно избраният човек в страната и от него трябва да се изисква да изпълнява функциите на народен трибун, допълни още г-жа Капон.

За да се подобри състоянието на туризма е необходимо да се подобри състоянието на летищата и да не се гонят ниско-тарифните компании, посочиха от бизнеса. Държавата ни харчи средства за издръжка на висшето образование, а после тези кадри, обучени у нас, отиват в чужбина, посочват още бизнесмените.

Според тях, управниците не са наясно какви кадри трябва да се образоват и нямат лостове, за да ги привлекат да останат в страната. От бранша коментираха и за проблеми с обучаващите се във Висшето военноморско училище. От студентите се изисква плавателен стаж, който сами трябва да си осигурят. Повечето от тях обаче нямат възможност да го направят. Решение на проблема може да има като за стаж се използва ветрохода „Калиакра“, каза кандидатът за съветник капитан Димитър Димитров.

По-късно през деня кандидатът за президент от ЕНП Мария Капон заедно с независимия народен представител Касим Дал бяха в Провадия на среща с граждани, за да представят кандидата за кмет на партията инж. Кадрия Мехмед, след това проведоха и поредица от срещи в община Дългопол.

1488 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Xeyal

2013.11.29 | 16:32

3
Awesome you should think of sonhetimg like that
Soniya

2013.11.28 | 02:54

2
I was so confused about what to buy, but this makes it uneetsrandabld.
Luna

2013.11.26 | 19:24

1
Apoiiceatrpn for this information is over 9000-thank you!

Добави коментар

Водещи новини