Защо  Плевнелиев не ме изненада изобщо?

  • 12 октомври 2011 15:10

  • 10682
  • 75
Защо  Плевнелиев не ме изненада изобщо?
©

„Надграждаме”, „Имаме визия за днешните и бъдещите реалности”, „План 2020”… Очевидно предизборният център на Плевнелиев достатъчно добре се е потрудил за да му сложи в устата  му определено количество фрази, които той бълва достатъчно напоително, без обаче да казва нищо конкретно. И ако досега тази схема работеше – две години във властта, то снощи много ясно пролича, че двамата с Калфин живеят в две различни държави.

Колкото и да се опитвах да вникна в думите на Плевнелиев и да намеря там поне един конкретен отговор – все не ми се получаваше. За това прочетох и стенограмата от дебата, където пак не успях да намеря нито един конкретен отговор на нито един конкретен въпрос. В същото време и сега е пред мен спомена за участието на някогашния министър в сутрешния блок на Бтв, където със същата лишена от смисъл фразеология отговаряше общо, мъгляво и неясно, лансирайки някакви общи, мъгляви и неясни тези.

Единственото категорично нещо обаче което каза бе това, че НЯМА ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ  при никакви обстоятелства... Но... Както вече много добре знаем, за Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и компания думите почти никога нямат никаква стойност. Знаем още, че те са в състояние по няколко пъти на ден да изрекат по няколко взаимно изключващи се фрази и то толкова взаимно изключващи се, че човек не може да им хване началото.

Най-отрезвяващият извод от снощния дебат обаче бе, че както проблема „Катуница”, така и този с шистовия газ останаха без отговор. Що се отнася до тези за правомощията на държавния глава – също останах с впечатление, че Плевнелиев има визия за тях приблизително същата както на един редови телевизионен зрител. Когато обаче трябваше да се демонстрира политическа воля, мъжество и сила да вземаш решения – всичкото което успях да чуя от кандидата на ГЕРБ бе, че ще отиде в Брюксел и че има „визия за днешните и бъдещите реалности”, съжалявам че се повтарям, но Плевнелиев буквално ме удави в липса на фантазия...

Накрая определено не  ми се искаше да бъда на негово място, когато Калфин каза, че ще изтегли българския контингент от Афганистан, като при това обясни с каква мотивация и защо.

Що се отнася до енергийните проекти – тук Плевнелиев абсолютно се обърка – като се почне с Белене и се свърши с Набуко – там бившият строителен министър се изяви като един доста слаб ученик. Въпреки че на масовката в Гоце Делчев бяха поканили неговата учителка от Благоевград, която в стилистиката на Северна Корея ни обясни колко добър ученик е бил... Практиката обаче показва, че „добрите ученици”, които получаваха „добри” оценки заради добра памет си остават добри рецитатори, когато пораснат. А Плевнелиев безспорно е един от тях. Мъжът обаче колкото повече зрялост и социален опит придобива, толкова повече предполага се, трябва да  притежава куража, силата и самостоятелността да взема САМОСТОЯТЕЛНИ решения.. А при Плевнелиев единственото което видях беше само плахото ехо на борисовия популизъм, с който Премиерът – Слънце ни залива безспир!

Накрая ще цитирам един постинг, който намерих в социалната мрежа: „Никога не съм симпатизирал на БСП, но снощи се почувствах неудобно заради Плевнелиев. Никога не съм гласувал за БСП, но ще го направя, защото не искам да продължавам да се чувствам неудобно...”


Дани Иванов

Последвайте канала на

10682 75

Коментари 75

Добави коментар
adelina

2011.11.06 | 16:35

75
А какво ще кажете за това, че от как Герб са на власт ...всички дела за неизплатени възнаграждения се бавят и съда не прави нищо ..., макар че тези дела трябва да са по бързата процедура така наречена чл.310.и знаете ли защо е така понеже Герб се храни с парите на тези хора....Ще попитате как - просто е ...шефовете на фирми вместо да си платят на служителите дължимите суми, заработени с къртовски труд, ги дават за кампанията на Герб..., нестига това ами дори стават членове на въпросната партия, и защо - естествено за да получат политически чадър ...и не стига това ами сплашват хората да не водят дела срещу тя- защото това било борба с властимащите...и пример ще ви дам Става дума за един г-н от листата на Герб в град Дупница...въпростият Ивайло Константинов, собственик на ред Фирми най- голямата между които е Юнион ивкони....същата тази фирма дето преди беше поддръжник на ДПС и чиито автобуси безплатно возеха турските граждани с български паспорти на така наречения изборен туризъм да гласуват за партията, на която симпатизират..... Сега този г-н Константинов вече е член на Герб - поредната фурнаджииска лопата...и Г-н Плевналиев ми твърди че тази партия е от честни хора... Здравейте всички, които имате да получавате пари от фирма Юнион ивкони - която ви мами с години...имам да ви съобщя само едно- стане ли Ивайло Константинов общински съветник сте загазили ....защо, защото не само че няма да си вземете парите, ами и защото тогава властта му ще е още по -голяма ...защото като член на партия ГЕРБ той е от богопомазаните... много ми е интересно тези от ГЕРБ дето се бият в гърдите, че не крадат- как става този номер при положение, че един нередовен платец като Ивайло Константинов е в техните редици...Ей г-н Константинов кога най- после ще си платиш дълговете на хората дето работят за теб за без пари...и може ли да питам аз, г-н Бойко Борисов, защо приема пари от човек като Константинов...не го ли е срам с неизплатените заплати на служителите на ЮНИОН ИВКОНИ да си прави предизборните агитки....срам и позор...А и още нещо г-н Борисов защо така изведнъж от как Константинов е член на вашата партия делата срещу него са замразени и се бавят...или точната дума е се потулват и се влачат, че като спечелите да бъдат анулирани чрез рекет и шантаж.....нали уж доклада на ЕС за съдебната ни система е лъжа и тя функционира много добре ... ЕХ БЪЛГАРИЙО ЗА ТЕБЕ ТЕ УМРЯХА.....АМА ЗАЩО ЛИ СА СЕ ТРЕПАЛИ...НЕ СИ Е ЗАСЛУЖАВАЛО, ПОНЕЖЕ СЕГА НИ УПРАВЛЯВАТ ХОРА, ЗА КОИТО ИДЕАЛИТЕ НА ЛЕВСКИ И БОТЕВ СА ГЛУПАВИ ХИМЕРИ...АМА НЯМА КАК ДА НЕ Е ТАКА- ТУК СТАВА ДУМА ЗА ЕДНИ МНОГО ВАЖНИ ЛОБИТА И КУПИЩА ПАРИ, ДЕТО ТРЯБВА ДА ВЛЕЗАТ В НЕЧИИ ДЖОБ...ЧУДНО В ЧИЙ...........
Tora Shiro

2011.10.18 | 23:23

57
Платена журналистическа оценка. Другата му статия е колко много го кефи К.

2011.10.18 | 23:27

74
НАВСЯКЪДЕ ПО ДРУГИТЕ САЙТОВЕ, ДАВАТ ПОБЕДА ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ. САМО ТУК "НАШ" ДАНЧУ ИВАНОВ РАЗТЯГА ЛОКУМИ ЗА "КОНКРЕТИКА" И "ЗАЩО НЕ БИЛ ИЗНЕНАДАН", ЧЕ РОСЕН ПОБЕДИ!!! ТО КОМУНИСТИЧЕСКАТА АГИТАЦИЯ, КАТО Е НЕГАТИВНА, КАК В ДАВАНЕТО НА ПОЗИТИВНИ ИДЕИ В СПОР ДА ПОБЕДИ??? А ПЪК И ДА НЕ СЕ ИЗНЕНАДВАМЕ, ТО ЛЪЖИТЕ, КОИТО ИЗХРАЧИХА В ТИЯ ДНИ, СА ВЕЧЕ ВСЕ ПО ПЛОСКИ, А И ПО ТРУДНО СЕ ФАБРИКУВАТ ДОСТОВЕРНИ НОВИ, ТА И КОЙ ЛИ ЩЕ ИМ СЕ ВЪРЖЕ???
a

2011.10.18 | 23:27

73
Мислех да не гласувам но като гледах дебата размислих не искам да имаме президент като Калфин. Плевнелиев поне е постигнал нещо, а този цял живот на гърба на партията от къде го изкопаха.

2011.10.18 | 23:26

68
НЕ СИ ПРАВ ПИЧ НЕ НА ГЪРБА, А ЦЯЛ ЖИВОТ Е БИЛ НА ЦИЦАТА НА ПАРТИЯТА "МИЛА" - КОМУНИСТИЧЕСКА И ПАК ЗА НИЩО НЕ СТАВА "НАШ" КАЛФИН!!!
ЖОРЖ

2011.10.18 | 23:27

72
Защото си КОМУНИСТ Данчоооо.
K.t.

2011.10.18 | 23:27

71
Za6toto publikaciite v saita vi se pla6tat ....
Дани Иванов

2011.10.18 | 23:26

70
Аз написах тази статия,защото не мога да напиша по-задълбочени и обосновани анализи.Защото никой друг не искаше да пише по поръчка.Защото в сериозните медии не приемат труда ми сериозно.Освен това и сам не вярвам,че ще впечатля някой.Знам че мога да на насъскам единствено само червения башибозук.Всички други ги мисля за новородени.И най-важното - взех 50 лв. за грандиозния си умствен напън.
yamaha 1000

2011.10.18 | 23:26

69
заради такива статии които са платени от бсп и са платени с крадени пари от нашите данъци народа ще гласува против калфин и компания жалкото е че пич като данаилов се бута дето не му е мястото
Ритника

2011.10.18 | 23:26

67
Поръчково-непоръчково много важно... Честно казано ми е забавен, но дано тия михлюзи от ГЕРБ не го налазят, че в Хасково местните помияри от ГЕРБ раздават всякакви заплахи... От "ще ти провалим бизнеса" до "ще пострадаш сериозно"... Да се пази момчето и това е.

2011.10.12 | 23:52

14
Е, поне в Хасково са достатъчно културни да предупреждават, защото на всички други им съсипаха бизнеса (който са започнали с честен труд, заеми и пълнеха хазната) без предупреждение ! Да ни е Жива и здрава Цветалина само тя и Пашата ще тряба да поемат данъците, ние отиваме при Тотю !
Батман

2011.10.12 | 18:45

7
Дани, иди да целуваш усмихнатите очи на Калфин и да лапаш червената му паламарка. Съгласен съм, че Плевнелиев се представи слабо, но той просто беше съвсем видимо крайно притеснен. Плевнелиев е нормален честен човек, далеч от мръсотията, каквато е политиката в България и по целия свят. А Калфин никога не се е държал така агресивно, беше очевидно, че е взел някакъм стимулант. И е нормално Калфин да има повече информация, все пак той беше няколко години министър и евродепутат. Което не променя фактът, че е един кух човек. Човекът-пингвин.

2011.10.18 | 23:25

66
И каква стана тя Батмане ? Рошко се изложи щото е притиснен ? Рошко е честен щото не иска да говори за скандала с корупцията ? Рошко не е червен щото е бил комсомолски секретар, протеже на Лазар Причкапов и Емилия Масларова ? Рошко е почтен щото заяви, че никога няма да се кандидатира за президент ? Батмане, смешен си !

2011.10.18 | 23:25

65
Плевенлиев е президентът! Колкото и да не им се иска на някои
грешиш

2011.10.18 | 23:25

64
Ами не ! Плевнелиев може би си мислеше, че вече е станал президент, но след снощи определено няма шанс ! Особено с мрънкащите и неясни отговори, които даваше непрестанно !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини