Рокерите от Рибарица: Стига безсмислени жертви на бездействието на властите! (снимки)

  • 09 октомври 2011 16:50

  • 2265
  • 0
Рокерите от Рибарица: Стига безсмислени жертви на бездействието на властите! (снимки)
©

Рок-концертът, организиран от кандидат-президентската двойка Димитър Куцаров-Камелия Тодорова на поляните край Рибарица, се превърна в изключително емоционална среща на родители и приятели на нелепо загинали младежи през последните години.

В местността "Кървавото кладенче" среща си дадоха рокери от десетина клуба в страната. От Катуница пристигнаха двадесетина роднини и приятели на убитият Ангел Петров и на 17-годишния Павел, който почина ден по-късно, защото сърцето му не издържа на напрежението покрай спонтанния бунт в пловдивското село.

На сцената се качи също Фани Белнейска, майка на трагично загиналите сестри Росица и Христина, придружена от малката Мария, осиновеното от семейството дете.

Марин и Бистра Димитрови, родители на убития преди парламентарните избори през 2009 г. Илиан Димитров, разказаха за абсурдите, с които са се сблъскали по време на разследването на смъртта му.

Младежът станал жертва на грабители, а близките му твърдят, че над убийците е разпънат същият чадър, който от години пази Кирил Рашков и фамилията му от справедливо възмездие. Заради неприключващото следствие тялото на момчето е все още в камерите на "Съдебна медицина", възмутени коментираха присъствали на събитието фенове на рока.

"Никога няма да забравим, никога няма да простим", пишеше на плаката, разпънат от момчетата от Катуница.

"Това никога вече не бива да се повтаря! Всяка година даваме стотици деца курбан на войната по пътищата. Други деца умират, защото не се примиряват с бездействието на властите, които прикриват местните дерибей", каза кандидат-президентът Димитър Куцаров.

Въпреки проливния дъжд, стотици рокери останаха на поляната и до късно през нощта аплодираха изпълненията на "Командо 5", "Еридан", "2 Open Roads", "Епизод", Милена и БРТ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2265 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини