Разградски полицаи ще пазят изборите с личните си коли

  • 07 октомври 2011 18:17

  • 934
  • 0
Разградски полицаи ще пазят изборите с личните си коли
©

Полицаите ще съпровождат членовете секционните избирателни комисии при пренасянето на изборните книжа с личните си коли.

Това обяви на обучение на институциите, ангажирани с организацията на вота в Разградско, шефът на „Охранителна полиция"-Разград Божидар Божков, предаде Дарик. Информацията той обяви, отправяйки молба към общинските администрации, да изплатят предварително средствата за гориво за автомобилите. И общинските служители, и тези на останалите институции обаче веднага възроптаха, че бюджетът на МВР за вота е най-голям сред всички.

За пръв път чувам това, че бюлетините ще се съпровождат от коли без обозначителни знаци - коментира заместник-председателят на ЦИК Сабрие Сапунджиева, която също участва в обучението. Според нея в Методическите указания за работата на общинските и секционните комисии е описано подробно, че служителите на реда пътуват в една кола с изборните книжа. Точно те са гарантът, че няма да има какъвто и да е вид посегателство над бюлетините - каза Сапунджиева.

Имаме указания от МВР - остана на позицията си Божков. Сапунджиева уточни, че в изборните процедури правилата се формулират от ЦИК и разминаването ще бъде изяснено с решение на комисията.

Освен служители от „Охранителна полиция" в дните около вота ангажимент да охраняват секции ще имат и 11 огнеборци - съобщи шефът на пожарната Боян Великов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
934 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини