Фандъкова: Ще създадем по - добри условия за работа на учителите

  • 07 октомври 2011 14:22

  • 958
  • 1
Фандъкова: Ще създадем по - добри условия за работа на учителите
© Булфото

Основен приоритет на общината е създаването на по-добри условия за обучение на децата и по-добри условия за работа на учителите.

Това каза кандидатът за кмет на София на ПП ГЕРБ Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска на среща с учители в централата на Синдиката на българските учители.

"Инвестициите на Столична община в детски градини и училища са нараснали десет пъти на втората година, откакто почнахме работа през 2006 г. Заложихме на сигурност в учебните заведения, реконструкции и ремонти на сгради и покриви. Акцентираме на енергийната ефективност и на подобряване на материалната база",  каза Фандъкова.

Тя посочи, че деветнадесет детски градини и няколко училища са санирани в София. „Това вече се прави и с европейски пари. В девет столични училища текат процедури за саниране. Системата за видеонаблюдение обхваща 50% от учебните заведения, след което опитите за престъпления са намелели многократно”, добави Фандъкова. По думите й – през следващата година предстои изграждане на физкултурни салони и разширение на училища и детски градини.

„Последните две години бяха трудни за всички. Падна ми се да съм кмет в условията на безпрецедентна криза. Предишните години бяха направени реформи, които се отразиха на всички. В София се справихме добре и не си позволихме да закриваме училища. Не можем да си позволим след като детските градини са пълни да затваряме училища и след това да ги откриваме” – каза кандидатът за кмет на София.

По думите на Фандъкова – детските градини се справят добре с делегираните бюджети. Общината не си е позволила един лев от тези бюджети да се насочи към друга дейност освен към образование – посочи още Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Срещата на кандидата за кмет на София на ПП ГЕРБ ще продължи с дискусия за проблемите на учителите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
958 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Въпрос?

2011.10.07 | 14:47

1
Че колко години вече изкара като министър на образованието и като кмет на София, че не ги съсдаде тези условия?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини