Борис Дали: Ще хапя като питбул и пак ще стана общински съветник

  • 06 октомври 2011 17:47

  • 2661
  • 0
Борис Дали: Ще хапя като питбул и пак ще стана общински съветник
©

Борислав Делибалтов-Борис Дали се опълчи на БСП, с чиято листа бе избран предишния мандат, и влезе в настоящата предизборна кампания като независим, пише в Струма. Звездата на “Пайнер” е трети в 13-членната независима съветническа листа. Водач е досегашният председател на ОбС Нели Карипова, която бе съветник от ГЕРБ, а между тях е собственикът на транспортна фирма Рангел Рангелов, също досегашен местен депутат.

Оставам член на БСП, но излизам на изборите като независим, защото никога няма да мога да простя на социалистите, че пренебрегнаха бившата кметица Йорданка Каленичкова, за да разчистят път на старата муцуна Валери Радлев. Каленичкова бе готова да даде живота си за Бобов дол, ако някой нещо е направил за общината, това е тя, а я натириха чак в Смолян, мотивира решението си Дали. Припомняме, че преди години певецът бе шофьор на т.нар. Желязна лейди, която го вкара през 2007 г. в политиката.

Певецът с магнетичните очи и водачът на листата Нели Карипова се познават от години - тя му преподавала предмета “Минни машини” в Техникума по минна промишленост в Бобов дол. Никога не ми е писала двойка, защото аз си бях отличник и завърших техникума с пълно 6, но осъзнах какъв невероятен професионалист е била Нели чак когато записах висше - тогава установих, че си спомням абсолютно всичко от предметите, което ми е преподавала, спомня си недалечното минало младият певец.

Според Дали това, което отличава тяхната листа от останалите, е, че всички са местни, успели хора с хубави професии и никой от тях не ламти за постове. Аз например нямам никакво желание да сменя сцената, за да стана заместник-кмет или председател на ОбС, защото имам най-хубавата работа в света, декларира младият политик.

Един град, в който възрастните са товар, а младите - безпътни сенки, в който има лоша вода и още по-лоши пътища и в който хората са изпълнени с апатия, защото е трудно да се бориш за висши идеали, когато си кален и гладен - това според певеца е най-точното описание на родния му Бобов дол в момента.

Като гледам как общината се руши, все едно гледам как къщата ми се руши, мога да живея в цяла България, но искам тук, откъдето са прадедите ми, изповядва се той. Освен с масово кандидатстване по програми за малките общини, певецът се е зарекъл като влезе отново в местния парламент, да впрегне стотиците си познати и приятели във възлови министерства и други институции, за да получат тези проекти одобрение.

Около турнетата си съм свикнал да будувам, така че нямам проблеми с ранното ставане и винаги ще съм пръв на опашките пред всякакви кабинети и ще хапя като питбул. Ако през следващите 4 г. не бъдат оправени инфраструктурата, водопроводната мрежа и не бъде намалена безработицата в Бобов дол, най-вероятно общината ще бъде закрита, прогнозира мрачно Дали.

В предизборната кампания на листа -27 на него, естествено, му е поверен заключителният концерт. Звъннах по един телефон на Преслава, ГаленаГалена Истинското име на Галена е Галина Вичева Генчева. Родена е в гр. Смядово. Има по-големи брат и, Илиян, споменах им за концерта и отговорът им бе “Щом е за теб, идваме и ще пеем без пари”, разясни младият бобовдолчанин. Логично, за любимите си съграждани ще пее и самият той. Изненадата, която им е подготвил, е фолклорна песен за бобовдолчето, на която се натъкнал случайно преди няколко месеца. Пипнахме текста с моя текстописец Мария Христова, коригирахме леко и музиката, и стана страхотна, повдига леко завесата Борис Дали.

Последвайте канала на

Novini.bg
2661 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини