Росен Плевнелиев: Няма да слагаме пръти в колелата на руския бизнес

  • 06 октомври 2011 09:57

  • 1232
  • 4
Росен Плевнелиев: Няма да слагаме пръти в колелата на руския бизнес
© булфото

България няма да слага пръти в колелата на руския бизнес в страната ни. Това каза кандидатът за президент от ГЕРБ Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, пред московския в. "Комерсант".

Кандидатът за държавен глава увери изданието, че няма да пречи на лобираните от Москва проекти, каквито са АЕЦ Белене и Южен Поток. Става дума за един-два проекта. Така че ние няма да пречим заяви българският политик преди изданието.

Изявата на Плевнелиев дойде след анализ в московския всекидневник за последиците от евентуалното избиран на кандидата на ГЕРБ за държавен глава на България. Бившият член на кабинета на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г лично се свързал с журналист от медията и заявил, че има намерението да развива отношенията с Москва.

Кандидатът за президент обаче не е дал гаранция за трите проекта. Той само е споменал, че е против провеждането на референдум за АЕЦ "Белене". Действията на съпартийците на Плевнелиев засега показват, че София не бърза с реализацията на този проект, въпреки че изтеклият на 1 октомври договор бе подновен до 31 март 2012 г., коментира руската медия.

Последвайте канала на

1232 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
дядо иван

2011.10.08 | 07:21

4
НЯМА ДА СЛАГАМЕ ПРЪТ ,САМО ЩЕ ГИ ЗАТОРМОЗЯВАМЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ С ВИЗИТЕ,ТАКА ЧЕ ДА НЕ МОГАТ ДА ДИШАТ. ТАЗИ РАЗБОЙНИЧЕСКА ПОЛИТИКА НА СДС СЕ ВОДИ И СЕГА ОТ ГЕРБ СПРЯМО РУСКИЯ НАРОД! ЗАСРАМЕТЕ СЕ БЕ,ГЛУПАЦИ! АКО НЕ БЕШЕ РУСКИЯ НАРОД,СЕГА ЩЯХМЕ ДА БЛИЖЕМ ЗАДНИЦИТЕ НА ФАШИСТИТЕ /не че сега не ги ближем/!

2011.10.07 | 09:46

3
Няма да слага прът в руските енергийни мегапроекти, а ще работи с пълни сили за тях и против народа на България, на който хич не му е притрябвала енергийна зависимост от една държава, в която все още на мода са робовладелските и феодалните отношения. точно заради такива изказвания това същество не трябва да печели пакет чипс камо ли президентски избори. да ходи да развива бизнес в Германия, нали е голям и доказал се бизнесмен. защо му трябват тогава руските инвестиции и руските фирми. и защо никой не е чул досега да е давал интервю за някое западно издание. истината е, че никой на запад не го приема на сериозно и затова няма и да го потърси, ама е е доста емблематичен факта, че руските му браят първи го търсят, а и той май с охота приема.

2011.10.06 | 16:18

2
''Изявата на Плевнелиев дойде след анализ в московския всекидневник за последиците от евентуалното избиран на кандидата на ГЕРБ за държавен глава на България.'' -- А някой може ли да ни осведоми какво е съдържал този анализ, защото в статията (удобно) не се споменава ? Едва ли е нещо в полза на управляващите, щом Рошко се е юрнал да да дава гаранции ? Иначе цял свят ни гледа, възхищава ни се и се учи от нас на икономика, !!!
ГЕРБ+ТИМ=Руската мафия

2011.10.06 | 11:01

1
Това го видяхме, че работите на МАФИЯТА и по точно руската ТИМ Вижте пореден СКАНДАЛ за ГЕРБ и по точно за НЕКОРУМПИРАНАТА кукла на конци Р.Плевнелиев интересно е след 1:40 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UDFABGV73k0#!

Добави коментар

Водещи новини