БСП ще участва в разговори с ГЕРБ, ако бъде поканена

  • 07 октомври 2014 16:53

  • 2578
  • 7
БСП ще участва в разговори с ГЕРБ, ако бъде поканена
©

След тази тежка загуба усилията са насочени преди всичко към един обширен и достатъчно критичен и самокритичен трезв анализа на ситуацията по области, по региони, включително и за поведението на всеки един от водачите. Това заяви за медиите пред централата на партия Атанас Мерджанов, говорител на БСП. Той обясни, че най-вероятно заседанието ще продължи и в петък, в нова форма, след което ще бъде проведено и заседание на НС на БСП в петък, след обяд.

„Обсъждат се сериозни организационни мерки по областни, общински партийни организации, включително за приноса и за участието на всеки един, както и по-дълбоките причини, довели до тази тежка загуба на БСП на тези парламентарни избори”, каза още той.
По повод на евентуалните участия на БСП в разговори за управлението на страната, Мерджанов коментира: „Ние заявяваме още веднъж категорично, че ще участваме в разговори, ако БСП бъде поканена да участва в тях”.

Попитан за бъдещи разговори с ГЕРБ, той коментира, че ако има такава покана, БСП ще участва по важните приоритети за страната. Говорителят на БСП подчерта, че форматът на участващите в тези разговори още не е определен и ще се следва форматът, който е зададен от ГЕРБ. „Подобни подхвърляния за подаване, отстъпване на едно или друго министерство е несериозно отношение към всичките проблеми и по отношението на състоянието на страната. Ние неведнъж сме заявявали, че няма да се отделим от нашите 12 червени линии, които бяха посочени в предизборната платформа.

Около тези проблемни кръгове ще бъде построена и нашата окончателна позиция”, категоричен бе той. Мерджанов подчерта, че БСП е готова да обсъжда и всички други въпроси, които бъдат поставени от съответната страна, която инициира тези разговори. На въпрос, ако има ясно коалиционно споразумение, в което да са разписани част от приоритетите на БСП, ще се включи ли партията в управлението, Мерджанов бе категоричен, че не е възможна такава ситуация и фактът, че на тези разговори първоначално няма да присъства лидерът на ГЕРБ, означава, че те не гледат достатъчно сериозно и отговорно на тях. „Това е реципрочно отношение към начина, по който ГЕГБ си представя провеждането на този процес.

Да пратиш определен кръг от твоя актив на такъв тип разговори, за да проучи обстановката, не е достатъчно отговорно”, коментира още той. Мерджанов подчерта, че народният вот е определил на БСП ролята на опозиция, но има готовност за обсъждане на всички тежки въпроси пред управлението. „Несериозно е да обсъждаме и посочваме каквито и да било параметри на един бъдещ кабинет или коалиционно управление”, заключи Мерджанов.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2578 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.10.08 | 15:49

7
Чевената олигархия се уплаши за крадените пари и иска да се подсигури !
ДПС

2014.10.08 | 15:49

6
Ханъмите ми май ще се съюзят малийй голяма оргия ще пада пак
Един

2014.10.08 | 15:49

5
А колко са процентно гласувалите към негласувалите!?! За да видим легитимни ли са изборите!!! Или това вече не еважно, а!!!

2014.10.07 | 23:18

4
ГЕРБ просто разби всички партии на тези избори!

2014.10.07 | 23:18

3
правителство на ГЕРБ и БСП! Това избра народа... само ДПС!!!!!

2014.10.07 | 23:18

1
ГЕРБ = фотоволтаична мафия ограбваща народа със стотици милиони всяка година !

2014.10.07 | 23:18

2
Първо се позаинтересувай,в коя партия има повече собственици на фотоволтаици и след това пиши такива глупости!!!всеки трябва да носи отговорност за думите си!!!

Добави коментар

Водещи новини