Австрийските медии за изборите в България

  • 06 октомври 2014 14:34

  • 2759
  • 6
Австрийските медии за изборите в България
© Булфото

Всички австрийски ежедневници публикуват материали за резултатите от парламентарните избори в България. Статиите, базиращи се главно на агенционни информации, посочват класацията на партиите и разпределението на местата в бъдещия парламент.

Ежедневниците цитират първите изявления на водачите на партиите, спират се на думите на Борисов за готовността му да поеме върху себе си риска за съставяне на правителство и предотвратяване на нови избори.

Политическите коментатори отчитат трудността за съставяне на правителствена коалиция при тези изборни резултати.

В допълнителен материал "Курир" публикува и портрет на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, описан като личност, която поляризира гласоподавателите. Политическата кариера на Борисов е повод за остра критика от страна на противниците му, докато привържениците му са очаровани от неговия стил на поведение и го наричат "един от нас", пише "Курир".

Политически Борисов и до днес е изключително спорен, тъй като в годините на управление на ГЕРБ се отличи с липса на последователност в политическите си решения, коментира вестникът. Така например няколко пъти беше обявявано спирането на строителството на втората руска АЕЦ, след което под натиск на Москва отново беше отменяно, докато през 2012 година строежът бе замразен. Борисов не можеше дълго време да се определи и по въпроса за строителството на Южен поток, като най-накрая обяви, че газопроводът ще се строи само при условие, че ЕС одобри това.

Иначе приказливият Борисов, продължава "Курир", този път се оттегли по нетипичен за него начин и отбягваше медиите.

Вестникът цитира мнението на политолога Андрей Райчев, според когото Борисов вече се е договорил за евентуална бъдеща коалиция, пише БТА. Борисов ще се откаже от премиерския пост и ще се концентрира върху подготовка за президентските избори през 2016 година, прогнозира Райчев.

Последвайте канала на

2759 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.10.07 | 20:51

6
BORISOV, zapomni : NE TE ISKAME !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vzemi si KOTIKOTO PLEVNELIEV i se MAHAITE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ANTIBULGARSKA POLITIKA NE NI E NUJNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZATVOR, ne PREMIERSKO MIASTO, POZOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2014.10.07 | 20:51

5
MUTRO-AMERIKANSKO-TURSKO PRAVITELSTVO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DOLU ANTIBULGARINA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2014.10.07 | 20:51

4
----BORISOV se vurna, slagaite 4ALMITE----------------------

2014.10.07 | 20:51

3
---------4ASTNA LAFKA BULGARIA, otvori vrati -----------------

2014.10.07 | 20:51

2
BORISOV, ne ti podhojda nito da si Premier, nito Prezident !!!!!!!!!!!!!!!! Podhojda ti da si KARUZAR !!!!!!!!!!!!!!!! NE TE ISKAME !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
minko610

2014.10.07 | 20:50

1
----ЕЕЕЕЕЕ----НЕГОДНИЦИ РАЗНИ ...... АААА КАКЪВ ЧЕП ИСКАТЕ ????? РЯЗАН ???? ///ЕЕЕ-ИМАХТЕ ГО ---- ТЕРОРИСТИЧЕН И НА УБИЙЦИ--????? -ИМАХТЕ ГО .......ФАШИЗОИДЕН-ПРОРУСКИ ????? ДУДУКОВ-ПРОТУРСКИ ?????? ------ПРОСТАЩИНАТА ВИ Е ПОСЛОВИЧНА ........ ЗА РАДОСТ---СТЕ ПРОСТО------НИЩОЖНИ ПЛЮНКИ И НИЩО ПОВЕЧЕ -----И НИЩИЧКО НИКОГА НЕ Е ЗАВИСЕЛО И НИКОГА НЯМА ДА ЗАВИСИ ОТ ВАС ............. АНАДЪК МУ ШИНДИ ПРОКЛЕТИ КЬОПЕК ГЯУРИ------НАРЕДИЛИ СЕ ТУК НАГОРЕ И НАДОЛУ ДА ПЛЮЯТ, ХРАЧАТ И ОСИРАТ ........ ПФУ ! ! ! !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини