12 сигнала за жалби и нарушения постъпиха в РИК-Благоевград

  • 03 октомври 2014 19:12

  • 909
  • 2
12 сигнала за жалби и нарушения постъпиха в РИК-Благоевград
©

Към този момент в Районната избирателна комисия-Благоевград има постъпили 12 жалби и сигнали за нарушения във връзка с предстоящите на 5 октомври парламентарни избори. Това съобщи председателят на РИК Мартин Бусаров, цитиран от БТА.

Те са с различен характер, засягат различни нарушения, поясни той. Една част се отнасят до неправомерно облепване с рекламни материали и плакати.

Бусаров обърна внимание, че имало сигнал, че с такива материали са били облепвани и паметници, свързани с исторически събития и дати.

По този повод РИК е излязла с решение, с което са дадени указания на кмета на съответната община да бъдат премахнати плакатите от тези места.

Единодушно комисията прие, че това е подигравка с националната памет - да се облепват с агитационни материали мемориали, каза Мартин Бусаров.

В РИК има постъпила и жалба за увреждане на недвижима собственост - на предизборен павилион на една от политическите партии. Счетено е, че тази жалба не е от компетенцията на комисията и тя е препратена за установяване на извършителя на това деяние към съответното управление на полицията.

Като най-сериозна до момента Бусаров определи подадената жалба от една от електронните медии на територията на Първи МИР, в която гражданин излагал твърдения, че се готвела манипулация на изборните резултати и по-специално на преференциалния вот.

В нея били посочени имена на кандидати, имена на лица, свързани с произвеждане на изборите, които по един или друг начин щели да манипулират секционни протоколи, поясни председателят на РИК.

С оглед на сериозността на твърденията тази жалба веднага е била препратена до съответната районна прокуратура. Тя е била внесена лично, без да се използва служебна поща, заедно с решението, с което им се препраща по компетентност.

Районната прокутатура, по думите на Бусаров, е реагирала много адекватно и вече текат процесуално-следствени действия.

Последвайте канала на

909 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ц И К

2014.10.05 | 08:46

2
Там са другарите КурнелувА, МаноловА и вагинин!

2014.10.05 | 08:46

1
Ох с нетърпение чакам да мине утрешният ден за да обявят резултатите и да натрия носа на всички АТАКИСТИ!!!ТАЗИ ПАРТИЯ ВЕЧЕ Я НЯМА!!!

Добави коментар

Водещи новини