Плевнелиев: Стабилността ще бъде основният ми приоритет

  • 30 септември 2011 16:50

  • 990
  • 11
Плевнелиев: Стабилността ще бъде основният ми приоритет
© Булфото

България трябва да има своя план и да го развива с помощта на всички институции. България не може да работи ден за ден.

Стабилността ще бъде основен приоритет в работа на президентската институция, защото без нея за каквато и да е икономика да работим нищо няма да се получи. Това заяви кандидатът за президент от ПП ГЕРБ Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, който заедно с кандидата за вицепрезидент Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на представиха приоритетите в работата на президентската институция пред ръководството на КРИБ.

Пред работодателите Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното коментира, че абсолютен приоритет ще бъде рязкото подобряване на бизнес средата, тъй като в момента България има нужда от всеки лев инвестиции. По тази причина той ще предложи Българската агенция за инвестиции да получи по-различен статут, който да й дава право и възможности да има проактивна позиция за пряко договаряне с потенциални инвеститори и уточняване на конкретни параметри по бъдещи проекти.

Според Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, българската икономика в момента се преструктурира - експортът отчита ръст, земеделието се развива с бързи темпове, влагат се реални пари в ключови сектори.

Селското стопанство се очертава като водеща индустрия в близките години. Според кандидатът за президент от ГЕРБ, България трябва да развива сектори, които създават добавена стойност и посочи като пример земеделието, което от износ на сурови суровини трябва да се ориентира към готова продукция.

Енергетиката е ключов сектор, който трябва да развие потенциала си, тъй като тук не влизат само изграждане на нови мощности, а трябва да се развият енергийните връзки със съседните страни и да се заложи на енергийната ефективност в жилищните сгради, което от своя страна ще доведе до намаляване с 50% на сметките на хората.

Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на коментира, че съдебната реформа ще бъде също основен приоритет в работата на президентската институция. Според Попова, няма нищо по-важно от това да има усещане за сигурност и справедливост сред хората. Затова кандидатът за вицепрезидент пое ангажимент с Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното да правят ясни, публични и обосновани назначения в съдебната система. Попова заяви още, че ефективната и работеща съдебна власт и върховенството на закона са предпоставки за успеха на всички останали реформи и гаранция за изграждане на силно гражданско общество.

Президентската институция ще подпомогне активно позитивните тенденции в продължаването на съдебната реформа като обедини и използва капацитета на нацията, заяви Попова.

По отношение на образованието, което беше основна тема, поставена от ръководството на КРИБ, кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Пленвлиев коментира, че ще работи много за това то да бъде съобразено с нуждите на държавата и икономиката, за да не се получава така, че 180 хиляди студента да излизат на година от университетите, а само малка част от тях да намират реализация в работещи сектори.

Последвайте канала на

990 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
до AJ4A - маг.инж

2011.10.02 | 23:05

10
Да автобиографията за Христо Ковачки е вярна. Той е тръгнал от нищото и се е борил, той е рисков играч и рискува за да спечели. Той е перфектен икономист, разбира от производство. Използвал е начини и е спечелил. Това, че държавата е прецакана в някои сделки, говори само едно, че управниците не са специалисти ! И не беше нужно да цитирате всичките му фирми, зная ги до една и даже някои пропуснахте ! За мен това е най-големия мозък в България за момента и е нормално да пречи на хора като Борисов ! Сега само гледайте какви глупости ще се изпишат за него преди изборите. На бас, че ще му лепнат пак някой дълг в милиони или някой измислен атентат ! Вие си гласувайте още за тези които само лаят като песове. От 20 години на сам не съм видял никой с точен проект с точни инвестиции, а всичко беше с "С годините" "с времето" и т.н. България в момента е една пародия. Всичко разчита на покупко-продажба. Обявите за работа 70 % са за консулт-продавачи, бармани/ки, монтажисти, но не и инженери ! Във всяка силна икономика има масово производство, тежко машиностроене, но едва ли това го зная Дянков Борисов Станишев, те знаят само а изграждат, да харчат пари на данъкоплатците, за да привличат туристи или чужди инвестиции, вместо да се грижат за своите българи! Сляп народ сме и с това мислене не виждам колко десетилетия още ще са нужни за да разберете някои неща !
AJ4A

2011.10.03 | 23:54

11
"Легендата" за бедняка-милионер - тръгваш от село, учиш в СССР, ставаш доктор на науките, професор, доир академик, защото си завършил не къде да е а в СССР, след това "купуваш общинска собственост", купуваш консерви и ДЪРЖАВНИТЕ по това време консервни комбинати и ги изнасяш в държава, в която яма и помен от пазарна икономика, а има икономика, подчинена на КПСС и контролирана от КГБ и понеже каккто сам казваш партията-майка не може да разчита само на "покупко-продажбата", момченцето от село става крупен инвеститор, но не в консервните комбинати, за да доразвие и продължи бизнеса, който има в момента, не и областта на физиката и оптиката, за да инвестира в сферата на научните си знания, които има, а в ............... енергетиката - стратегически отрасъл за КПСС и болшевишките интереси в световен мащаб. Понеже е доказал се професионалист в енергетиката, една емблематична банка започва да му отпуска кредит след кредит, незнайно как, с какво и от кого гарантирани, може би защото тази банка е на хора, които отдалеч са надушили уникалните способности на селянчето, неговия инвестиционен и бизнес нюх, аккто и спосбността му да управлява толкова много на брой емблематични за икономиката на България предприятия, без дори да има възможност да отдели поне по два работни дни в годината за да посети и да контролира собствеността си и бизнеса си във всяко едно от тях!!!! Легендата за кадърното и предприемчивото селянче ли е това или по-скоро легендата за малоумните, бедни, мързеливи и доста посредствени момченца, които ще възнасят чак до небесата перачите на червени капитали, тайно надявайки се някой ден и на тях някой нещичко да подхвърли! Е, всеки си знае дереджето и според него си напасва "приоритетите" в живота и личните си цели и мечти - може пък ти също да си завършил оптика в СССР и затова да дръкаш подобни простотии. П.П. Извинявай, че ти загубих времето, четейки това, защото явно ти си от групата на болшевишките лакеи, тайно надяващи се, че легенди, като тази за момченцето от село Говедарци, са живи и могат и тях да "огреят". Спинкай сладурче на сапуненото си мехурче, но не се сърди като то се спука с гръм и трясък и някой ден осъзнаеш, че живота ти е бил живян напразно!!!!

2011.10.02 | 23:05

9
"Селското стопанство се очертава като водеща индустрия в близките години."- Кога ? Като мине мандатът ли ? Господине, съмнява ме, че дори разбирате от това, което говорите или просто ГЕРБ гласуват на нова личност, за да спасят някак партията си. Преди избрахме мъжкаря и арогантния Бойко Борисов, сега да изберем Вас голямото добро утро !!! Като излезете с точен проект, точна инвестиция, която да даде нови работни места на безработните, когато почнете да мислите наистина като мениджъри, които знаят как се управлява, като инженери, които знаят как се организира производствен процес, като икономисти, които могат да управляват парите, а не да ми ползват помощи от ЕС, тогава бих гласувал за такъв като Вас. За сега единствения човек, който наистина иска нещо да направи и разбира от производство, дава работа на хиляди независимо, че такива като теб подлизурковци го мачкат с измислените медии е Христо Ковачки!!! Говорете каквото искате за него, малцина са тези които са го слушали, той дава конкретни идеи и не говори с клишета ! Има повече пари и направил повече инвестиции от цялата смотана държава в лицето на управниците ! И държавните Ви органи не струват и е хаос - НОИ и НАП пълна излагация от некомпетентни кадри. КФН са като полицаите, просят си парички под масата, за да няма глоби. Медиите пишат лъжливи статии за да защитават държавниците от техни опоненти, за да ги злепоставят и мачкат !
AJ4A

2011.10.02 | 12:31

1
Моля те, прочети първо това и после споменавай имена ... Христо Атанасов Ковачки е един от крупните бизнесмени в България. Роден е в Самоков на 17 декември 1962 година. Висшето си образование завършва през 1988-а в СССР в Санкт-Петербургския университет по физика и оптика. В биографията си е записал, че има десетина изобретения и е доктор на науките. Любовта му към науката секва и изчезва завинаги през 1991 г., когато той се впуска в продажба на български консерви за СССР. После купува от общината магазини в столицата, за да търгува с хранителни стоки. Започва бизнеса си с търговия. Според публикации в медиите през 2000 година той притежава няколко базара, супермаркети и малки фирми за производство и пакетиране на храни и месни продукти. Никой, никъде не е коментирал откъде натрупва толкова капитал, за да започне големите си инвестиции. Влиза в енергетиката през 2000 г., когато при първата по-голяма приватизационна сделка в енергетиката купува ВЕЦ каскадата „Искър”. Почти всичките му следващи инвестиции в енергетиката се финансират от българската Първа инвестиционна банка. През 2002 г. Ковачки печели конкурса за приватизация на мини „Чукурово” (въгледобивни). Купува ТЕЦ-ове и топлофикации с лекота, като наддава с необичайно високи суми. За небрежното отношение на Ковачки и до днес разказват негови конкуренти от енергийните среди - дошъл на търга за приватизацията на „Брикел – Гълъбово“, обут с джапанки, докато всички други били официално облечени. Участвал в търга чрез подставено лице – 23 годишна студентка, която наддавала неограничено и накрая спечелила. Според самия Ковачки, произходът на парите му е само от банкови кредити. Изграждането на бизнесимперията на Ковачки започва в края на управлението на Иван Костов, но по време на кабинета Сакскобургготски той неудържимо започна да печели една след друга най-вкусни приватизационни сделки. Ето една малка част от неговите фирми: “Брикел” АД (топлоелектрическа централа с 4 електропроизводствени турбини, всяка с 50 МВт мощност и четири инсталации за производство на брикети за битови нужди.); “Атоменергоремонт” ЕАД (предприятие за ремонтни дейности в АЕЦ “Козлодуй”); Мини “Бели Брег” (въгледобивно дружество), Мина “Черно море” (въгледобивно дружество); Мини “Чукурово” (въгледобивно дружество); Мини “Балкан 2000″ (въгледобивно дружество); Мини “Открит въгледобив – Перник” (въгледобивно дружество); Мина “Република” (въгледобивно дружество), ТЕЦ “Марица 3–Димитровград” (топлоелектрическа централа с енергиен блок с електрическа мощност 120 MW); ТЕЦ “Бобов дол”; ТЕЦ “Сливен”; “Топлофикация – Враца”; “Топлофикация - Велико Търново”; “Топлофикация – Габрово”; “Топлофикация – Плевен”; “Топлофикация – Бургас”. Той притежава още много търговски фирми и е най-големият собственик на търговски площи в България (по негови изявления). Има предприятия за фина механика и оптика. Участва в “Общинска банка” - София и “Общинска застрахователна компания” – София. От 2006 г. е собственик на химически и каучукови предприятия и въгледобивна мина в Сърбия, мелничен комбинат в Македония и др. Справка във фирмения регистър в България показва, че името му фигурира в над 180 различни фирми и дружества. Също така има връзка с имената на още над 160 собственици и акционери в различни фирми. Толкова участие в различни сфери на бизнес е извън възможностите на който и да е нормален бизнесмен и може да се определи като феномен. Ковачки участва и в политиката под една или друга форма. Според публикации в пресата Ковачки е в тесни бизнес и политически връзки с ДПС и Ахмед Доган. С името му се свързва движение НАПРЕД, а по-късно партия ЛИДЕР, която участва на парламентарните избори през 2009 година, но не успява да прескочи 4%-ната бариера за парламента. Със сигурност знае ............. как се "наместват" чужди пари, дадени му при това от една "емблематична" българска банка като ПИБ. А и да инвестираш основно във фирми от енергетиката, който отрасъл е тотално доминиран и окупиран от про-руската клика, без да имаш общо с КПСС, макар че си завършил в СССР ...... звучи ми като НЕВЪЗМОЖНА МИСИЯ.

2011.10.02 | 22:09

8
Аа, благодаря, вашата стабилност мирише на тамян и ни води на 2,5 метра под земята!!!

2011.10.02 | 22:08

7
Абе, къде са останалите страници с предизборни статии от предишни дати, публикувани на сайта? Ей, правят си какво то си искат тия гербари! май са се насрали от СТРАХ, от мнението на народа! Изтрили са стотици страници от интерфейса на сайта! Не им излиза пасианса! Еми няма как да им излезе калкулацията! Щото срещу Природата не се рита, или поне не безнаказано!!! Много са нервни и и жлъчни, защото не знаят какво става! Му, ха, ха, ха, гербарски танталови мъки!!
AJ4A

2011.10.02 | 22:08

6
Другарю Плевнелиев и другарко Попова, моля Ви, спрете с подобни изказвания, че вече съвсем се изложихте! Сигурно се чудите с какво пък толкова сте се изложили и защото ми е тъжно и ме е жал да Ви гледам падението и "слепотата" ще се опитам да акцентирам върху някои Ваши изцепки по-горе, барем очите Ви да прогледнат поне мъничко: 1.) Според другаря Плевнелиев, България трябва да развива сектори, които създават ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ като земеделието. Ама другарю Плевнелиев, не сте ли чувал, че при действаща пазарна икономика всеки оборот на капитала създава т.нар. ПРИНАДЕНА СТОЙНОСТ. И защо говорите за земеделието, а не за ......... върховите технологии. Разбирам, че сте загрижен за поминъка на хората на село, но без да искам да ги обиждам и да омаловажавам изключително почтенният им труд бих Ви помолил ако случайно благодарение на селячеството станете Президент, все пак да се преориентирате към върховите технологии, защоот там е най-голямата ПРИНАДЕНА (ДОБАВЕНА) СТОЙНОСТ. Няма да Ви давам за пример фирми като Apple, която макар да звучи на такива като Вас като фирма от СЕЛСКОСТОПАНСКИЯ СЕКТОР всъщност се занимава с доста различни неща и притежава активи, измерими с числа, които съм убеден, че няма да можете да разчетете! 2.) Другарю Плевнелиев, говорите за ефективността на Енергетиката и за развиване на потенциала на този сектора, но не става ясно за потенциала на кой под-сектор "агитирате" - за ядрената енергетика, която би могла да затрие не само България, но и целия свят или за енергията от възобновяеми източници! Е, имайки предвид миналото Ви на виден деятел на ОК на ДКМС и послествие на виден "галеник" на комунистическото правителство, дало лиценз на фирмата Ви за изпращане на български работници на работа във Федерална република Германия, не е сложно да се сетя, че Вие ревностно ще защитавате руските ядрени интереси на Балканите! Наглостта Ви е още по-голяма като говорите за енергийната ефективност на жилищните сгради с привидно-благовидното обяснение, че уж искате да намалите с 50% разходите за отопление на хората. Тук искам да Ви споделя моето лично мнение - по-добре да имам 50% по-високи доходи, отколкото 50% по-ниски разходи. Това Ви "благородно" намерение отсега ни показва каква поредна тесла се готви за хората и какво "пиршество" подготвяте отсега за .......... строителния бранш, който ще бъде призван да ........ "намали с 50% сметките ни за отопление"! Няма такава наглост, няма такова безочие ...... другарю кандидат-президент!!!! 3.) Другарко Попова, говорите за реформата в съдебната система, ама разбрали някой каква реформа провеждахте досега в съдебната власт, докато бяхте министър на правосъдието и реално можехте да провеждате такава реформа. Странно ми звучи вие-президентът да има повече власт за провеждане на реформи в съдебната система от ......... министъра на правосъдието! На Вас не ви ли звучи странно и направо абсурдно!?!?! Казвате, че няма нищо по-важно от това да има УСЕЩАНЕ ЗА СИГУРНОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ, а според мен по-важното е ......... ДА ИМА РЕАЛНА СИГУРНОСТ И РЕАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ, а не просто УСЕЩАНЕ за тях, каквото усещане се опитвате да създадете в западните си "партньори"! За каква сигурност говорите след като по улиците се води необявена война, след като родителите, изпращайки децата си на училище се оповават единствено и само на ГОСПОД за това дечицата им да се приберат живи и здрави вкъщи и да не бъдат "зарибени" с наркотици от някой ако не близък до властта, то поне НЕПРЕСЛЕДВАН от властта наркотрафикант!?!?!? За каква справедливост говорите като Вие лично знаете как се кадрува във ВСС, как работи българското правораздаване и как в европейския съд се водят хиляди дела срещу България, заради липсата на правораздаване, т.е. заради липсата на справедливост!!! Грозно, нагло и аругантно е именно министъра на правосъдието да говори за справедливост и сигурност, след като не си е помръднал пръста в посока СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ДА БЪДЕ ВЕДНАЖ И ЗАВИНАГИ "ОБЕЗПАРАЗИТЕНА", че да заработи за това, за което е призвана! Тук е мястото да Ви попитам другарко министър на правосъдието и кандидат-вицепрезидент за това КОЙ ПЛАЩА ЗА ПРЕГРЕШЕНИЯТА НА БЪЛГАРСКАТА ПРАВОРАЗДАВАТЕЛНА СИСТЕМА заради коиот държавата е осъдена в европейския съд и КОЛКО ПАРИ НАКУП ПОЛУЧАВАТ НАПУСКАЩИТЕ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА С ГОРДО ВДИГНАТИ ГЛАВИ ЛИЦА, ПРИЧИНИЛИ С ДЕЙСТВИЯТА И/ИЛИ БЕЗДЕЙСТВИЯТА СИ ДЪРЖАВАТА ДА БЪДЕ ОСЪДЕНА, ДА ПОНЕСЕ ОГРОМНИ ЩЕТИ И ИМЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ПОРУГАНО И ОПЕТНЕНО!?!?!? Да, наистина ефективната и работеща съдебна власт и върховенството на закона са предпоставки за успеха на всички останали реформи и гаранция за изграждане на силно гражданско общество, но ако има реформи в България, ако има силно гражданско общество в България, мислите ли и вярвате ли, че пак ще се изживявате като каймака на обществото и само ще сменяте един висш държавен пост с друг. Знаете, че никой няма да Ви търпи, затова моля Ви, спестете си лицемерието, че наистина желаете реформите и гражданското, а не силно зависимото от властта общество! 4.) Президентската институция кяла да използва капацитета на нацията за продължаване на съдебните реформи! Използвайте капацитета на властта, която притежавате като министър на правосъдието, използвайте законодателната власт, която притежава Вашата партийка! След като правителството Ви оцеля при Х-на брой вота на недоверие, няма как да се оправдавате, че някой е спъвал желанието Ви за реформи, нали така!?!??! 5.) Другарю Плевнелиев, образованието трябва да бъде съобразено с нуждите и интересите на нацията, а не на държавата! Напълно Ви разбирам, че държавните мъже като Вас имат нужда от малограмотни и лесно манипулируеми индивиди, за да гарантират личното си благополучие и първенство в държавата, но НАЦИЯТА има нужда от грамотни и образовани хора, които в която и част на света да отидат винаги ще си останат БЪЛГАРИ, а не предатели на българите като Вас!!!! Е, все още ли смятате, че имате моралното право да се кандидатирате за президент и вице-президент уважаеми другарю Плевнелиев и уважаема другарко Попова ???? ......... макар, че написаното се отнася не само за вас, но и за всички 18 кандидат-президентски двойки ........ ГОСПОД ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ!!!

2011.10.02 | 19:22

2
Чудесно казано ! Браво ! Точно те едва ли ще прочетат коментара ти, а още по-малко вероятно е да ти отговорят, но ако поне един глупак, ръгнал да гласува за тях го прочете и се осъзнае, ще е имало смисъл цялото писане !

2011.10.02 | 22:08

5
Нахалникът Плевнелиев, така като е цитиран в сайта на една друга медия: "Плевнелиев: Хората не се интересуват от Катуница Хората не се интересуват от конфликта в Катуница. С това впечатление останал кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев след обиколките си в страната....." Плевнико нахален, ще те подпалим на предстноящите избори за президент, ти, гербарски двумерен гьонсурат! По-лош си и от бенатова, ти! Ти си един откровен двумерен политик-Антибългарин!

2011.10.02 | 22:07

4
Акшан план Плевнелиев, стискането на ръце и други органи на народа НЕ Е ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ! Предизборна кампания, плевньо е да излезеш на открит дебат, на състезателни начала с другите кандидат-президентски двойки и с логична мисъл и ясна дикция да формулираш твоята визия, ако щеш философия за развитието на България. Идеята е в спора да се откроят предимствата и недостатъците в политическите им платформи, което да улесни избирателя за кого да гласува в зависимост от личните му политически възгледи и пристрастия! Ти обаче, плевньо, бягаш от дебат! Явно нямаш интелектуален капацитет да излезеш пред хоата и да им кажеш какво ще правиш за решаване на проблемите свързани с беднотията, престъпността, корупцията, вихрещия се политически клиентелизъм (курвенлък), липсата на социална политика в защита на бедните слоеве Българи, деградирането на превантивните функции на държавния репресивен апарат и съдебна система, особено що се отнася до борбата с мафията и едрата организирана престъпност, огромният обем незаконен трафик на наркотици, алкохол и тютюневи изделия, закрилян от сегашните власти. Или например да изразиш позиция защо министър-председателят Боко не се съобразява с волята на народа, или как ще обясниш отвратителното хленчене на Боко Тиквата против Българите в контекста на бедствената демографска ситуация и безпринципното закриляне на циганското малцинство, КОЕТО НЕ СПАЗВА ЗАКОНИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, толерирането на едрия бизнес за сметка на средния и дребния частник!!!!!! И И нещо друго особено важно - как ти виждаш пътищата, подходите, системните политики и практики, които да доведат до РЕИНДУСТРИАЛИЗИРАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА И НАСИЩАНЕТО Й С НОВИ ТЕХНОЛОГИИ, като единствен възможен път за формиране на сигурни източници на финансови постъпления за бюджета, както и за справяне с 15%-овата безработица и крайно тежката икономическа ситуация в страната и прочие такива "дребни" въпроси! А не да ми говориш глупости, че основният ти приоритет щяла да бъде стабилността (чия стабилност), или че хората не се интересували от Катуница, след като е ясно, че Катуница обединява Българите в негодуванието им против политиците-Антибългари!Освен това кухо звучи и друга твоя теза, че си бил нещо обичал свободата! Явно тази свобода не ще да е народната такава! Иначе, глупако, кой нормален човек не обича Свободата! Вие, гербари, не сте носители на такава Свобода за Българите!
evgeni

2011.10.02 | 19:28

3
-- Прикрепено писмо (100-летница и метастази ) ----Подател: евгени славков До: @.Относно: 100-летница и метастазиДата: Четвъртък, 2011, Септември 29 16:12:41 ЕЕЩМега-СТРАХЪТна 100-летницата българоубийца БСП е да не изпуснат контрола,както виждат,че творението И наречено ГЕРБ се спука като САПУНЕН БАЛОН. По тиози параграф умря Луканов,като се опитаха да препишат всичко на И.Павлов .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини