ПП "Другата България" представя проекта "Моят нов дом"

  • 30 септември 2011 10:58

  • 1404
  • 3
ПП "Другата България" представя проекта "Моят нов дом"
©

Проектът „Моят нов дом” е работеща европейска практика за интегрирани социални грижи, която решава едновременно 10 проблема:

1. Липса на места в детските градини
2. Липса на работни места за професионално квалифицирани кадри (учителки, мед.сестри и социални работници)
3. Нисък жизнен стандарт на пенсионерите
4. Лошо медицинско обслужване
5. Липса на сертифицирана храна и кухня
6. Липса на сигурност и социална среда за възрастните хора
7. Трудности с обгрижването на родителите на българските емигранти
8. Силно намален сграден фонд на общините
9.  Липса на достатъчно места за крайно нуждаещите се семейства
10. Фалити на множество фирми от строителния бранш

НУЖНИ СА ДРУГИ РЕШЕНИЯ НА СТАРИТЕ ПРОБЛЕМИ!

Формулата на Другата България за решаването на всички тези проблеми е една - Моят Нов Дом!

10 проблема се решават с бюлетина номер 10!

Проектът „Моят нов дом” е непознат досега за България, но вече работещ в Европа, който ще осигури достатъчно места в детските градини, а заедно с това ще отвори нови работни места свързани с отглеждането и полагането на специални грижи за възрастни хора и родители. Сърцевината на модела се състои в събиране на едно място (в социалните центрове по проекта) на тези, които имат нужда от грижи – малките деца и възрастните родители, които ще бъдат адекватно обгрижвани от екипи с квалифицирани кадри. Механизмът на финансиране на проекта се осъществява като част от доходите (пенсията) на пенсионираното лице се превежда ежемесечно в специален общински фонд, а също и чрез управление на наем от имоти. Общината ще бъде гарант за финансирането и осъществяването на проекта, защитавайки интересите на пенсионерите.

Подкрепете ни на изборите за кмет и общински съветници с бюлетина номер 10!

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1404 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Десислава Петкова

2011.10.22 | 20:51

3
Адмирации към ПП"Другата България"и лично към най-достойният кандидат за кмет на гр.София г-н Дарио Томалети.Прегледах социалните програми на всички партии,но дори теоритично те не могат да се сравняват с инициативата "моят нов дом".Позволих си да проуча въпроса по обстойно и стигнах до няколко важни извода.Всички партии търсят решения на социалните проблеми на базата на балканските и българските реалности и вече познатите ни схемни решения.Дългото пребиваване и работа на г-н Томалети в западна Европа му е подсказала,че не е необходимо да преоткриваме топлата вода и колелото поради простичката причина,че те вече са открити."Моят нов дом" е ИЗПИТАНА,РАБОТЕЩА,ПРОВЕРЕНА И ДОКАЗАЛА СЕ ВЪВ ВРЕМЕТО, ЕДНА ОТ НАЙ-ЕЛИТНИТЕ И МОЩНИ ЕВРОПЕЙСКИ СОЦИАЛНИ ПРОГРАМИ...!!!Невероятен подход на партия "Другата България",с който в конкретния случай издухаха и отвяха конкуренцията надалече .С радост откривам,че г-н Дарио Томалети работи по всички проблеми с един и същ подход-ИЗПИТАНИ И РАБОТЕЩИ, ЕВРОПЕЙСКИ И СВЕТОВНИ ЕЛИТНИ ПРОГРАМИ...!Подкрепям ги изцяло на изборите! Подкрепете ги и вие за една друга ,нова и прекрасна България,каквато съществува единствено в нашите мечти...!!! УСПЕХ ! Десислава Петкова
Велина

2011.09.30 | 23:49

2
Разгледах Вашите решения и на теория изглеждат чудесни, дано да имат шанс след изборите да ги изпълните на практика. Ще Ви подкрепя с моя глас!

2011.09.30 | 23:43

1
WARNING OFFTOPIC: Абе, същества от Novini.bg, къде са останалите страници с предизборни статии от предишни дати, публикувани на вашия очевидно прогербарски сайт? Ей, правите си какво то си искате, гербари, мюдерни Ама да знаете, че волът рие на гърба му пада!! Май, май сте се насрали от СТРАХ, от мнението на Народа, от мнението на Българите, и не знаете какво да направите! И в паниката си сте изтрили стотици страници с мнениея, които са меко казано враждебно на ГЕРБ? Не ви излиза пасианса нещо?! Еми, кажете ми драги, няма ще ви излезе калкулацията! Ми вий не знайте ли, че срещу Природата не се рита, или поне не безнаказано!!! Вие обаче ритате и в резултат сте много нервни, жалки и жлъчни, защото не сте наясно какво става! Да не би вярно полюсите на земята да се сменят, а пък ви еда не сте в част? Му, ха, ха, ха, гербарски тапирски мъки!!

Добави коментар

Водещи новини