Мария Капон и полк. Николай Кисьов се срещнаха със Съюза на военноинвалидите

  • 28 септември 2011 18:20

  • 1484
  • 0
Мария Капон и полк. Николай Кисьов се срещнаха със Съюза на военноинвалидите
©

Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите подкрепи отвореното писмо на Единна народна партия с предложения, относно военнослужещите, които да бъдат реализирани по време на предизборната кампания. Това стана по време на среща между кандидата за президент и вицепрезидент на ЕНП Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност и полковник от резерва Николай Кисьов.

Ръководството на военно патриотичната организация застава зад предложенията, за всички съкращения в сектора за сигурност, решение да взима Народното събрание, като се изплащат обезщетения за това. В писмото се настоява управляващите публично да заявят колко средства от сектора за сигурност са били заделени и къде са били пренасочени през годините на прехода, както и да се изкаже необходимата благодарност и извинение на хората, засегнати от товара на реформите.

В отвореното писмо се настоява, като знак на уважение, признателност и морална награда, министърът на отбраната да повиши всички военнослужещи от резерва и запаса, в неговите правомощия, в по-горно звание. Президентът на Република България и върховен главнокомандващ на въоръжените сили, по предложение на министъра на отбраната и Министерски съвет да подпише укази за повишаване по резерва и запаса на всички полковници в първо генералско звание, а на всички генерали в следващо генералско звание.

А при освобождаване от военна служба, всички военнослужещи да бъдат зачислявани в резерва с едно звание по-високо.
Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите споделиха с Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност и Николай Кисьов проблемите, които срещат при работата си с министерството на отбраната, както и дългогодишната си идея за създаване на регистър на военноинвалидите. Средствата за осъществяването на този проект са около 30 – 40 000 лева, но до момента ръководството на организацията не е срещнало разбиране за осъществяването му. В рамките на съюза са обсъждани идеи за промени в закона за военноинвалидите, които бяха представени пред кандидат президентската двойка.

Военно-патриотична организация в лицето на нейният председател мл.лейт.о.р. Петър Велчев изказа благодарност на Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност и Николай Кисьов за вниманието и им пожела успех в предизборната кампания.

Последвайте канала на

Novini.bg
1484 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини