Пловдивският кмет прекъсна предизборната си кампания заради Катуница

  • 28 септември 2011 06:49

  • 844
  • 0
Пловдивският кмет прекъсна предизборната си кампания заради Катуница
© Булфото

Заради трагичния случай в Катуница пловдивският градоначалник Славчо Атанасов, който се кандидатира за втори мандат, прекъсна предизборната си кампания.

"Ситуацията в града ни е напрегната, както и в цяла България. Като кмет на Пловдив искам незабавно да бъдат арестувани не само извършителите, но и подбудителите на убийството в Катуница", заяви Атанасов.

По думите му, само след като бъдат задържани всички виновни за трагедията, може да се очаква възстановяване на справедливостта и усещането на хората за равенство пред закона, предаде Стандарт Нюз. Кметът подчерта още, че пред закона са равни както министърът, така и Кирил Рашков и всеки един гражданин.

"Настоявам прокуратурата незабавно да изнесе пред обществото резултатите от работата си по убийството в Катуница и разследването на богатството на фамилията Рашкови. Само тези бързи действия ще позволят да премахнем напрежението от улиците на Пловдив и България, защото случващото се не засяга само Катуница, а е проблем на цялото българско общество", каза още Атанасов.

Като мотив за прекратяване на кампанията си за предстоящия местен вот той посочи, че смята за недопустимо при създалата се ситуация да се провеждат концерти и каквито и да е мероприятия, свързани с вота. Освен че прекратява своите предизборни изяви, Славчо Атанасов спира и проявите на всички кандидати за съветници от неговата листа, която е на ВМРО-НИЕ.

Кметът призова и останалите кандидати да направят същото и да се въздържат от провеждането на масови мероприятия. Към пловдивчани Атанасов апелира независимо от етноса си да запазят спокойствието в града, защото Пловдив е над всичко.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
844 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини