Проф. Константинов: И след изборите може да няма стабилно правителство

  • 27 август 2014 10:26

  • 1568
  • 3
Проф. Константинов: И след изборите може да няма стабилно правителство
©

Има опасност след изборите на 5 октомври да не може да се сформира стабилно правителство, което ще се отрази много зле на държавата и би задълбочило политическата криза.

Това каза проф. Михаил Константинов в интервю за Фокус. Той допълни, че политическите партии се състезават с листите си за предстоящите избори, a няма ясни политически послания. Според него в следващия парламент ще има между 4 и 6 партии и ГЕРБ няма да има възможност да състави сама правителство. „Изненадваща е упоритостта, с която партиите продължават да се занимават с листи и подредби, но не и с политики, с това, от което се нуждаят хората и изобщо всички останали дейности характерни за един управленец. Няма нормална политическа партия. В този толкова тежък момент за България всички партии се занимават с глупости. Предстоящите избори ще бъдат оспорвани. Разбира се, преди всички избори се казва, че точно те ще бъдат най-оспорвани, но това никога не е така. Изборите безспорно ще бъдат интересни, надявам се след това да има едно устойчиво управление “, коментира Константинов.

Според него естествената коалиция в следващия парламент би била във формат ЕНП – ГЕРБ и Реформаторския блок. „ГЕРБ няма да има възможността да състави правителство сама, защото ще получи около 100 – 105 депутати и те го знаят. Да се твърди, че ако нямат 121 депутата ще върнат мандата – това е рекетиране на избирателите. Смешен е и натискът на реформаторите върху ГЕРБ “, смята експертът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1568 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.08.28 | 10:32

2
ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА ЩЕ ИМА ДОКАТО СЕ РАЗБЕРАТ КАКВО ДА ПРАВЯТ. ФАКТ. ХОРАТА ИМАТ СВОИТЕ ИСКАНИЯ И ТЕ НЕ СЕ ПОКРИВАТ НАПЪЛНО ОТ НИТО ЕДНА ПАРТИЙНА ПРОГРАМА.
КК

2014.08.28 | 10:33

3
"Хората" искат различни неща. Всеки иска нещо. Не може да се угоди на всички. Затова са създадени партиите. Подкрепяш тази, която е най-близко до теб, но идеален вариант няма.

2014.08.28 | 10:32

1
ТАКА Е ЗАЩТО ХОРАТ ЗАПОЧНАХА ДА СЪЗНАВАТ ЧЕ ГЕРБ Е ВРЕДНА КАКТО И РБ И ББЦ ЛЪЖЕ ПБ НА ВИНКЕЛА И ПИШМАН ИДИОТИТЕ ОТ ВМРОТРЕПКИ

Добави коментар

Водещи новини