Румен Петков: ДПС трябва да си почине от властта

  • 25 август 2014 20:02

  • 2025
  • 4
Румен Петков: ДПС трябва да си почине от властта
© Булфото

Хората трябва да могат да направят избор. Ако за тях е приемлив начинът на управление - на БСП, ДПС, "Атака" и ГЕРБ, значи трябва да гласуват за статуквото. Ако избирателите искат промяна, трябва да дадат своя вот за хора, които са показали, че имат волята, които са показали, че имат "гърба да им я дадат". Това каза на пресконференция в Шумен заместник-председателят на АБВ Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в при представянето на кандидатдепутатската листа на партията за областта.

По думите му от АБВ са убедени, че ДПС трябва да си почине отвластта и властта да си почине от партията. Когато една власт бъде превърната от определени политически структури в инструмент за разрешаването на корпоративни проблеми, това води до "извратености", които са на гърба на обществото и водят до отвращение от политиката, посочи Петков. На пресконференцията той каза още, че съществува необходимост от сериозни структурни реформи в държавната администрация и местното самоуправление - с реализацията на второто ниво на
местното самоуправление и с много по-последователна и методична политика на децентрализация.

Според него възможността за преференциален вот на предстоящите избори е инструмент за мотивация на избирателите, въпреки че е много неудачен вариант да се подмени дебатът за мажоритарното гласуване. Петков изрази мнение, че от преференциалния вот ще се възползват определени партии - за елиминиране на кандидати за
депутати в няколко области в страната. По думите му това е възможно да се случи в областите Благоевград, Пловдив-град, Пловдив-област, Стара Загора, и много вероятно - във Варна и в Бургас.

Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в благодари на местната структура на АБВ за отправената покана да оглави листата на партията и я определи като "голяма отговорност и задължение". Той съобщи, че втори в листата на АБВ в Шуменския избирателен район е офицерът от резерва - проф. Андрей Андреев, а трети - кметът на Нови пазар Румен Панайотов. Той уточни, че се е съгласил да оглави листата на АБВ в Шуменския избирателен район, защото познава достатъчно добре хората в листата, вярва в тяхната почтеност, сила и воля - да реализират политика, която да доведе до промяна.

Последвайте канала на

БТА
2025 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.08.28 | 19:25

4
Не е зле ти да си починеш от властта. ДПС ще си останат решаващ фактор за съставяне на всяко едно правителство, защото вие другари създадохте ДПС.
Е--ти наглия цървул

2014.08.28 | 19:24

3
Това е най - новото лице в политиката гласувайте за плевенския пикоч баче Румен по ново лице в политиката немааааа ...само той единствен еееее..велик е !!!тои е най - свестния българин ..искамеее гооооо не моем без него !!!
KUR ZA GERB

2014.08.27 | 16:43

2
a koi 6te zuka tikvata v ystata-ako gi niama

2014.08.26 | 12:26

1
a koi 6te zuka tikvata

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини