Дончев: Имаме нужда от стабилно правителство, което да се бори с многото кризи

  • 25 август 2014 09:45

  • 1760
  • 3
Дончев: Имаме нужда от стабилно правителство, което да се бори с многото кризи
© Булфото

Необходима е повече решителност от гледна точка на провеждане на реформи.

Това каза в интервю за БНР евродепутатът от ГЕРБ Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. "България има нужда от няколко неща – това е отвъд всякакъв остър политически дебат. Първото, от което има нужда, е стабилност. Стабилно правителство, което е в състояние бързо, адекватно, отговорно да взема решения и да се бори с многото кризи. На второ място, всички, които познават добре сектора на държавното управление, особено в някои от секторите, добре знаят, че има няколко ключови реформи, които ако не бъдат стартирани в началото на 2015-а, не само съответният сектор, а и България нищо добро не я чака. Така че стабилност плюс силен устрем и смелост за провеждане на реформи – е правилната формула. Тя е адекватно отразена в нашата програма, която е почти готова", каза Дончев и добави, че вероятно тя ще бъде представена в началото на септември. В програмата не е заложено намерение за съкращаване на броя на общините, категоричен бе Дончев и добави: "Такова нещо никога не е фигурирало в програмата. Добре е да има оптимизиране, дори съкращаване на разходите на публичните администрации, но когато подобен коментар е правен, е ставало дума за администрациите на централната държавна власт, никога за редуциране броя на общините", заяви той.

За отношенията между ГЕРБ и Реформаторския блок Дончев посочи: "Колегите от Реформаторския блок имат остра нужда да докажат себе си, в това число да докажат себе си като различни от ГЕРБ. В противен случай съществува реалната опасност те да не бъдат забелязани. До голяма степен, макар че носят щета, подобни опити за привличане на вниманието за търсене на различност са разбираеми", категоричен беше бившият министър. Дончев коментира и сигнала на БСП-Кърджали за нередности преди изборите: "При всички случаи подобно поведение е изцяло в контекста на основния предизборен ракурс на левицата, която се обръща срещу доскорошния си коалиционен партньор. Разбира се, и като част от поредицата усилия той да бъде пришит на ГЕРБ като евентуален бъдещ коалиционен партньор, което разбира се е несериозно и което не означава, че конкретният сигнал няма основание, просто би следвало да бъде разгледан в общия контекст на предизборно поведение", каза още той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1760 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
AJ4A

2014.08.26 | 15:47

3
Време е за ЛЕДЕН ДУШ за цялата политическа класа - БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ НА 05.10.2014!!!!
AJ4A

2014.08.26 | 10:40

2
Политическата класа ИМА НУЖДА ОТ ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ И ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА, за да се оправдава с тях за НАРОЧНАТА ЛИПСА НА КАКВИТО И ДА СА РЕФОРМИ!!!! ТЕ искат парите от еврофондовете, но НЕ ИСКАТ ДА ПРАВЯТ РЕФОРМИТЕ, ЗА КОИТО НИ НАТИСКАТ ОТ ЕС!!!!

2014.08.25 | 22:47

1
Има нужда от стабилно правителство което да се бори с многото комунизи.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини