БСП: Няма да има честни избори

  • 24 август 2014 13:16

  • 4359
  • 32
БСП: Няма да има честни избори
© Булфото

Не е работа на служебното правителство да се занимава със самоцелни подмени на кадри на всички нива. То има две задачи - да подготви честни избори и да решава текущи въпроси. За съжалението това, което виждаме, че овластеният протест прави всичко, срещу което самият той протестираше. Това заяви Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, водач на листата на БСП в Кюстендил, в ефира на БНР.

Според нея не просто се подменят кадри, а се реставрират кадрите на ГЕРБ на всички нива – от министерства, политически кабинети, агенции до регионални структури, методично, последователно и абсолютно безцеремонно.„Това служебно правителство очевидно няма да изпълни най-важната си задача, а именно да подготви честни избори. То трябва да е политически неутрално и равно отдалечено от всички политически сили. Това, че то връща или назначава нови кадри на една политическа сила, означава, че неговата задача е съвсем друга – служебно предимство на една политическа сила в случая ГЕРБ”, обясни тя. По нейните думи това означава, че тази партия ще получи предимство на изборите, което ще се отрази и на начина, по който се провеждат изборите и на крайния резултат. Манолова е на мнение, че това правителство е зависимо от една политическа сила – тази, към която принадлежи президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. „Има триада в лицето на Плевнелиев, Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и в момента подготвят почвата за управлението на ГЕРБ. Правят го извън правилата. Изумителното е, че проф. Близнашки, който е професор по конституционно право и голяма част от трудовете си е посветил на ролята и функциите на служебното правителство, в качеството си на служебен премиер
прави точно обратното. Никой не се заблуждава, че кадрите, които се внедряват на всички нива, ще извършат съществени реформи и промени за двата месеца, с които разполагат”, каза тя.

Политическите кабинети се превърнаха в една високоплатена временна заетост
Манолова припомни и начина, по който са били определени министрите. Тя обясни, че част от тях са били свързани с ГЕРБ, а друга с протеста. „Зам.-министерските кресла в редица министерства бяха за бивши зам.-министри от ГЕРБ, политическите кабинети се превърнаха в една високоплатена временна заетост, защото да си назначиш 10 съветника за 2 месеца е неразумно. Става дума и за смяна на шефовете на агенции, които дойдоха със задачата да подменят регионалните структури и техните шефове във всички области. Първенец е строителният министър госпожа Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на. В нейния ресор бяха сменени и на централно ниво шефовете на агенции и сега под строй върви и подмяната на кадри и по-надолу. Тя е един истински политкомисар на правителството на Близнашки”, заяви Манолова.

Водачът на листата на БСП за Кюстендил е категорична, че хората по места не могат да приемат една безцеремонна подмяна на доказани специалисти. „В моя избирателен район ми разказваха, че заповедите са им ги връчили секретарките на съответните шефове на агенции”, допълни тя.

Според Манолова това безцеремонно и незаконно подменяне на кадри и връщане без избори през задния вход на ГЕРБ на власт, ще постигне обратния ефект. „Използването на много тънкия баланс, в който използваш предимството на властта, но будиш негодуванието на хората, вече е нарушен и от служебното правителство, и от ГЕРБ”, каза тя.

Манолова обърна внимание, че това служебно правителство, назначено от Плевнелиев, не е пипнало нито един кадър на ГЕРБ. „То не подлежи на парламентарен контрол. Служебното правителство, което е само за 2 месеца и има ограничени функции, се оказа най-овластеното правителство, защото на практика е безконтролно. Може да прави каквото си иска и не е длъжно да дава обяснения”, заключи Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4359 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
Иван

2014.08.27 | 10:21

32
Както няма честни комунисти, така няма и честни избори
niksks

2014.08.27 | 10:21

31
Много ясно, че няма да има честни избори.... Нали почнаха да затварят вашите боклуци дето купуват гласове... :D Тъпа миризлива слива! Царе на компроматите са тез боклуци от БеСейПето :D
Иво

2014.08.27 | 10:21

30
Шубето е голям страх. Треперете комуняги краят ви наближава.

2014.08.27 | 10:21

29
2013 g. Triabvashe i Plevneliev da IZGONIAT ot posta, Kakvi Oligofreni se narediha, edin do drug-da povurne 4ovek, samo kato gi gleda !!! Plevneliev, Borisov, Bliznashki, Barozo, Merkel,Poroshenko, Timoshenko, Arsenii, Obama, Rasmunsen, Nuland, Makkein, Dogan, Erdogan .......... i klona se s4upi, ostanahme Bulgarite s Gol Guz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2014.08.27 | 10:20

28
Кюстендилския боклук, няма ли да измислиш още някой костинброд? каквото и да измисляте си отивате, не разбрахте ли, че няма по-силен от природните закони, недоразуменията рано или късно си отмират. :)

2014.08.27 | 10:20

27
Pleneliev i Borisov si spretnaha edin Prevrat, i Borisov ve4e se namurda na TRONA............. Kakvi "izbori " po- natatuk ??? Skupo Teatro ot BAI GANJIO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2014.08.27 | 10:19

26
Tihata Prudnia--leko, leko ...... PLEVNELIEV I BORISOV spretnaha Prevrat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TOVA sa taka nare4enite 4ERVENA BORJOAZIA, koito, za da izpulziat do Vlastta, stanaha USA-slugi i MASONI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2014.08.27 | 10:18

25
Винаги когато БСП губят избори, винаги крякат че са нечестни.
metalist

2014.08.27 | 10:18

24
Тая тъпа патка няма ли най-после да я скрият някаде?
Брат Галев

2014.08.27 | 10:18

23
Сестра Галева,га яде кифтета не рива,а сега ривеш...ааааа!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини