ЕНП: В България има безнаказана олигархия

  • 26 септември 2011 14:32

  • 2321
  • 3
ЕНП: В България има безнаказана олигархия
©

"Случилото се в Катуница е огромна лична трагедия за близките на загиналите деца, но и нещо много, много по-лошо.

Това е пореден опит да се обезсили и без това крехкия генезис на гражданското общество в България. А също и поредния етикет за покварата на управляващите от всички цветове през последните 22 години. Защото всички те бяха наясно с дейността на Кирил Рашков от десетилетия, но мълчаха. Защо ли? Ами защото преди всички избори бяха негови редовни клиенти за покупко-продажбата на изборните гласове на хората, изпаднали в зависимост от него. Той им „помагаше”, а те го пазеха. И така до днес. Но сега не горят къщите на тези политически търгаши в София, техните деца учат в престижни училища, а не ги газят по улиците. Сигурно ви звучи грозно, но това е истината. Кой не знаеше за проститутките, за джебчиите, за фалшивия алкохол...", се казва в декларация от името на кандидат-президентска двойка на ЕНП – Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност и полк. Николай Кисьов и независимите народни представители Касим Дал и Корман Исмаилов.


В правовата държава решението на проблема не е изселване, а затвор. Затвор не само за извършителя, а и за подбудителя. В Катуница го знаят - дано го научат и в София!!! Има ли въобще ефективна дейност от страна на всички власти в България или ще си обръщат главата настрани, когато едни убиват,а после други им палят къщите? Така ли се правораздава вече в Европейска България? Око за око?


И когато няма държавност, веднага се появяват фалшивите спасители. Едните с озверели лица, ревящи примитивни расистки лозунги, а другите „дежурни” пазители на етническия мир! Появяват се да трупат сила от гнева, страха и безсилието на хората. Така се случва поредната манипулация, подобна на тази пред софийската джамия - върху черните забрадки на жените от Катуница ще се събират бюлетини, за да продължат модела на омразата и лицемерието.


В България има безнаказана олигархия много по-голяма от клана на Кирил Рашков и тя, а не гласа на народа е реалната власт в страната. Демокрацията, законът и членството ни в Европейския съюз изискват да си вземем властта обратно в ръцете на хората. Ние, като Единната народна партия, предлагаме мултиетнически проект, който не демонизира етноси и религии, а обратно - събира усилията на хората срещу реалните проблеми и ги назовава с истинските им имена. Бедни и уплашени хора се манипулират лесно, но ние няма да го допуснем.





 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2321 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
avenger74

2013.08.13 | 07:41

3
тая и всички около нея да мълчат!много бързо забрави че беше седесарка и както всички политици като нея се продаваха на мангали и мутри като бяха на власт!В ТОЯ МОМЕНТ НИКОЙ ПОЛИТИК НЯМА ПРАВО ДА ГОВОРИ!те са виновни за всичко!те ни продават вече 22г за да са добре те.ВЪН ПОЛИТИЦИТЕ И МАНГАЛИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!

2013.05.24 | 23:14

2
"Така ли се правораздава вече в Европейска България? Око за око?" ДА! В държава без закони, така ще е! Най-малкото това заслужават!
Имената не са български

2013.05.24 | 23:14

1
На чий гроб тъй грозно грачиш

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини