Кадиев ще разработи електронна община

  • 24 септември 2011 17:28

  • 959
  • 1
Кадиев ще разработи електронна община
© Булфото

Като кандидат за кмет поемам ангажимент за бързото разработване на електронната община. Това каза кандидатът на БСП за кмет на София Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в, който се срещна с представители на интернет обществото.

Създаването на електронната община и електронната демокрация е възможно да се случи в рамките на мандата. Електронната система би струвала около 60 млн. лв.

Кадиев се запозна със система за документооборот, която прави прозрачна възможността всеки гражданин да проследи докъде е стигнал неговият сигнал, жалбата или допитването му. В момента такова нещо не съществува и с години не става ясно докъде се е придвижил сигналът. Успяхме да формираме Столичен граждански съвет от неправителствени организации, който е нещо като огледален образ на Общинския съвет, където да се акумулират такива сигнали и след като се обработят, да бъдат внесени в СОС за решение. До момента са внесени над 60 такива сигнали. Има отговор за около 5-6 от тях, обясни кандидат-кметът.

По думите му – такава система ще позволява ежеминутно всеки да може да провери докъде е стигнала жалбата му. „Ако някой от администрацията е решил седем дни да се чеше по главата, това ще си личи. Това ще е проблем за администрацията, защото ще я накара да работи по-бързо, но това е бъдещето, това е мотивацията на администрацията – да знае, че не може да си прави каквото си поиска, а това, което е важно за обществото”, смята Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в. Той отбеляза, че въпреки че има възможност да се види поименно как е гласувал всеки от общинските съветници, засега това не е факт. „Когато един общински съветник знае, че неговото име ще излезе в даден корупционен случай, дадена сделка, в която има нещо нечисто, тогава той много по-добре ще си помисли как да гласува”, подчерта кандидатът за кмет на София.

Обсъдена бе и друга част на идеята – електронна демокрация. Това е възможността – хората да гласуват през интернет, да участват в допитвания през интернет, както и в референдуми, уточни Кадиев. Той даде за пример подписка на 4000 жители на ж.к. „Дружба” против презастрояването, която е оставена без уважение.

Последвайте канала на

959 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
evgeni

2011.09.24 | 18:56

1
Българи,до кога ще се оставяме да ни манипулират -поробват и децата ни една шепа мерзавци като Гоце Първанов,А.Доган,Б.Борисов>>>>,Р.Петков,С.Станишев,Р.Овчаров,С.Сакскобурготски ,М.Велчев и др.Това са някои от медийните герои на 67 годишния "преход".Вижте добре ЗЛОТО образувано от външна служба,наречена КГБ .Ще кажете ,не ние сме пронатовски ориентирани ? Отворете си очите за да видите как това бе заложено от много отдавна.Що се отнася за двойните агенти,лицемерите,те просто имат 100 лица,като първия им враг е народа.Докато псевдопатриарси се крият на нестолични летища идващи от Истанбул,за да се срещнас с Борисов за лобиране,когато Ердоган смъмря същия този Борисов,когато Путин при посещенията си в България носи и личната си лимозина/радио зашумена и обезопасена от подслушване/ за срещите си с цъщия този Борисов,какво очаквате от agent "СТЪРШЕЛ,който ни е премиер" ???!!! Само един пример ще ви дам с УЖ ПОДСЛУШВАНЕТО на митническия му колега Танов,не е трудно да се досетите защо !!!! И изборите семанипулират по най-детският начин ,с МОЛИВ,внесен от Кремъл. А ние си мислим ,че медиите и агитациите,митингите,афишите и концертите са това ,коетоправят изборите,да ама не е точно така !!! Не правят ли същите лъжи и поповете изнасяйки ви някое друго представление,преди да отидете да си оставите стотинките на боядисаните подноси ,наречени "чудотворни" ?????????????????????

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини