Росен Плевнелиев: България е пример за останалите в Евросъюза

  • 22 септември 2011 13:21

  • 3683
  • 23
Росен Плевнелиев: България е пример за останалите в Евросъюза
©

Новият подход в управлението на България през последните две години и подкрепата на Франция и Германия помогнаха на страната ни да реализира днешните резултати.

По този начин страната ни получи шанс да изгражда базова инфраструктура, пречиствателни станции, училища и детски градини, чрез които ускори развитието на отделните региони с България. Тази политика ще бъде продължена и надграждана.

Това заяви кандидатът за президент на ПП ГЕРБ Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното на срещата си с ръководството на Комисията по европейските въпроси във френския парламент, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Комисията е една от първите, която преди години подкрепи България за присъединяването й към Европейския съюз. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното обясни, че след като световната финансово-икономическа криза засегна България, европейските фондове са единствения шанс за инвестиране в региони, общини и инфраструктура.

Кандидатът за президент на ГЕРБ изрази очаквания страната ни да получи подкрепата на Франция, за да може България да получи повече средства от европейските фондове през следващия програмен период 2014-2020. Намерението на правителството на премиера Бойко Борисов е страната ни да насочи средствата към ключови проекти, каквито са енергийната независимост, енергийната ефективност и базисната инфраструктура.


Председателят на комисията Пиер Льокие заяви, че Европейският съвет вижда прогреса на България и Румъния по отношение на присъдиняването на страните към Шенген. Според шефа на комисията по европейските върпроси във френския парламент, борбата с организираната престъпност и корупцията и продължаването на съдебната реформа са предизвикателства, върху които трябва да се работи всекидневно. Кандидатът за президент на ГЕРБ е уверил френските депутати, че България може да бъде добър пазител на външната граница на ЕС. „Българското правителство е положило много усилия, за да изпълни техническите критерии за Шенген и затова сега се надяваме на обективно решение“, заяви Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Превръщането на президенството в реален гарант за реформи в правосъдието като дългосрочен национален приоритет е сред основните цели на двойката на ГЕРБ.


Стабилността на България е другият основен приоритет на правителството на Бойко Борисов и на ГЕРБ, обясни пред френските политици Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. „В резултат на разумната политика на правителството, в момента България може да бъде пример за останалите европейски страни със своя бюджетен дефицит под 3%“, каза Плевнелиев, а френските депутати реагираха, че по този показател България е по-добре от Франция. „Усилията на страната ни са насочени и към провеждането на административна реформа, която да стъпи върху ясното носене на отговорност на служителите. В момента българското правителството работи с естонския кабинет за въвеждането на електронното управление у нас, което е изключително ефективен инструмент за борба с корупцията в администрацията“, информира още кандидат-президентът на ГЕРБ.


Френските депутати проявиха интерес към политиката на България за интеграцията на ромите. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното посочи, че пилотно в 3 общини с концентрация на роми, ще бъдат построени образователни центрове със средства от Оперативна програма „Регионално развитие”. В центровете ромите ще могат да получат квалификация за различни професии, за да могат да получат възмножност да си намерят работа. Плевнелиев призова за подкрепата на Франция за отделянето на повече европейски средства през новия програмен период, за да може страната ни да планира повече подобни проекти.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3683 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
Ivanov

2011.11.05 | 15:47

23
Плевнелиев успешно може да замени СОфиянски в ролята му на "усмихнатото лице на корупцията". Най-верния и корумпиран заместник-министър на Плевнелиев, Георги Прегьов подал оставка "по лични причини" веднага след напускането на шефа си - при новия министър далаверите му в МРРБ няма да могат да продължат както досега. Оставката е приета от Б.Борисов на 20.ІХ. А иначе всезнаещият Интернет показва, че Асен Плевнелиев, баща на Росен, е бил директор на сектор Образование на окръжния комитет на БКП в БЛагоевград а след това и в централния КОмитет. Нищо не е случайно.
evgeni

2011.09.28 | 11:56

22
Shte doyde vreme da si vidite rezultatite.!!!

2011.09.28 | 11:56

21
''Кандидатът за президент на ГЕРБ е уверил френските депутати, че България може да бъде добър пазител на външната граница на ЕС. '' --- И как ги увери бе, Роше ? С хвърчащи листчета, на които някой ти е написал едни цифрички, от които в ЕС да ахнат ? Що не каза на хората, че контрабандата у нас никога не е била в такива размери, понеже вече е правителствен приоритет ? И защо не каза на хората, че като направите център за професионална квалификация на ромите те пак няма да работят,а ще крадат, понеже заради вас масово се закриват работни места ? Общо взето целта на твоето посещение е била да попросиш още парици и да ги лъжеш, като дърт, интегриран - ром ! Ще видим Шенген, ама друг път! Те ни наблюдават, а не чакат вие с Дрянков да им блещите врели-некипели !
1

2011.09.28 | 11:56

20
ЗАКУПИ ФУТБОЛЕН ЕЕКИП СЕЗОН 11/12 на -- WWW.ORIGINALNI.BE
MONTE

2011.09.28 | 11:56

19
ROSKATA E MNOGO GOTIN 4OVEK PROSTO E ZBARKAL PARTIQTA
Бай Кольо

2011.09.28 | 11:56

18
А,бе, MONTE, или какъв си там, ти коя партия ще му препоръчаш?
джеронимо

2011.09.28 | 11:56

17
Какви са тези швенти капели дето ги думат тия бре не виждате ли че българина едва свързва двата края що не докарате тук един французин със семейството му дайте му 400 евро пък да видим как ще оцелее в тази европейска джунгла то обикновения българин не го касаят тез европроекти а ви касаят вас защото крадете 70 процента от тях и пак се редите по Европата пък и за пример се давате То българина е търпелив пет века турско два века византийско 50 години фашизъм царизъм 50 години комунизъм кой как минал все е тъпкал върху гърба на българина .но хайде да си дойдем в нашето време за какви пътища и магистрали .пречисвателни станции .инттеграция на роми .ха стига хайде слезте малко при народа .........
vanko76

2011.09.28 | 11:56

16
Е това което казва не е истина и не ми се вярва да е негова мисъл а усещам заповед на Тиквата само от него може да се очакват такива глупости.
Дичо

2011.09.28 | 11:56

15
Росен Плевнелиев: България е пример за останалите в Евросъюза За какво е пример, че не разбрах??
джеронимо

2011.09.28 | 11:55

14
монте няма независими всички сме зависими доста кадърни момчета избягаха от държавата но всички те обичат родината си

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини