Пак полицейски произвол - извиха ръцете на кандидат за кмет на ЕНП

  • 21 септември 2011 20:24

  • 2765
  • 5
Пак полицейски произвол - извиха ръцете на кандидат за кмет на ЕНП
©

Полицаи извиха ръцете и отнеха от председателя на Инициативен комитет „Свобода” и кандидат за кмет на ЕНП Станка Тачева плакат, на който пише „Дразним ви, защото вече подписахте”.

Това стана по време на откриването на обновения площад в Нова Загора в присъствието на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Цивилни и униформени представители на полицията насила са отнели и още четири плаката на протестиращите от Инициативен комитет „Свобода”, на които са били изписани „Прерязвате законите”, „Борисов, откраднахте ни площада”, „Вземете си Кольо, върнете ни площада” и „Батко и Братко, обичат Бате”, както и транспарант с името на инициативния комитет.

„Оправданието на полицаите бе, че дървените пръчки, на които бяха поставени плакатите ни са били оръжие”, обясни Станка Тачева и допълни – „Казахме на полицаите, които дойдоха и бяха цивилни, че ако смятат, че сме опасни да останат да ни пазят. А на въпроса ни, защо не отнемат чадърите на хората, отговорът от страна на органите на реда беше, че ще ги вземат, но това така и не се случи. И се чудя защо един лист хартия е по-силно оръжие от един чадър?”

Въпреки, че доброволно са предали дървените пръчки, на които са били поставени плакатите цивилните полицаи са отнели и самите плакати, с оправданието, че това не било митинг, на който да се протестира.

От 2008 г. Инициативен комитет „Свобода” се бори срещу незаконния ремонт на градския площад в Нова Загора. „Писали сме стотици писма МРРБ, Министерство на културата, ДНСК, полицията срещу ремонта на площада, тъй като е подписан в нарушения на документацията на проекта за обновяване на площада. Въпреки това проектът бе подписан от тогавашния зам.-министър на регионалното развитие, а днес министър г-жа Лиляна Павлов, която също присъства на откриването на незаконно обновения площад”, каза Станка Тачева.

„Това е втори пореден случай с кандидат за кмет на ЕНП в рамките на по-малко от месец. Надяваме се, че това не е тенденциозно”, каза председателят на Единна народна партия г-жа Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност.

Последвайте канала на

Novini.bg
2765 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.09.14 | 14:23

5
Кои сте вие ЕНП? Откъде идвате и накъде сте тръгнали... Колко партии обиколихте? Въпросната скандалджийка тръгна от СДС, мина през НДСВ, изгонена от ГЕРБ и сега е в ЕНП!

2011.10.22 | 19:12

4
Нищо, те гербарите сега извиват ръце и късат плакати, ама след изборите ще си късат ризите, ще свират глави в пясъка и ще се чудят откъде им е дошло!
Докторът

2011.10.22 | 19:11

3
Цивилният мъж с надпис на гърба "Warriors"(войни) доброволно ли охранява управляващите,със самоправство ли напада протестиращите жени или това някаква нова българска униформа. Като в разказа на Вазов "Травиата" в полицейското управление се извършва насилие, а на площада оркестърът свири "Травиата". Тук не бият, но забраняват, музиката свири оди на радостта, а народът се забавлява.
123

2011.10.22 | 19:11

2
Нищо против ЕНП, но тази госпожа е грешен избор за тях!
бн йх

2011.10.22 | 11:39

1
изборите наближават,след това някои ще изтрезнеят, а други ще продължават да си мечтаят за власт.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини