Мария Капон начело на Нощта на музеите

  • 17 септември 2011 15:06

  • 2000
  • 0
Мария Капон начело на Нощта на музеите
©

През 2005 г. четирима ентусиасти обединени от любовта си към изкуството и родния Пловдив се събират и реализират Нощта на музеите и галериите в Града под тепетата. Това са Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност, Веселина Сариева (Галерия Сариев, Open Arts Foundation), Ваня Атанасова (Сдружение на галеристите) и Красимир Линков (ГХГ – Пловдив). Оттогава "Нощта на музеите и галериите – Пловдив" се провежда всяка година през септември и става емблематична за културните събития на страната.

Днес, 7 години по-късно Пловдив отново ще събере на едно място хилядите почитатели на изкуството във всичките му разновидности за Нощта на музеите и галериите. В нощта на 17 срещу 18 септември над 50 места в града - музеи, галерии, книжарници, клубове, улици и паркове ще се превърнат в огромна арт сцена. Пловдивчани и гостите на града ще имат удоволствието да се срещнат с изкуството на български и чуждестранни автори, създадено специално за тях. И тази година началото ще бъде дадено с програмата за деца в Малката нощ от 17 до 20 часа. Събитията за възрастните започват в 19,00 часа и ще завършат в 1,00 часа след полунощ.

За Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност Нощта на музеите и галериите и доказателство, че Пловдив не случайно носи почетния знак на културна столица на България. И тази година заедно със семейството си и приятели тя ще посети и ще стане част от магическата нощ на музеите и галериите. А в богата програма на Нощта всеки може да намери себе си, казва Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност.

Последвайте канала на

Novini.bg
2000 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини