БСП: От ГЕРБ започнаха да купуват гласове - обещават безплатни почивки

  • 16 септември 2011 12:18

  • 810
  • 2
БСП: От ГЕРБ започнаха да купуват гласове - обещават безплатни почивки
©

Вчера бе направена заявка за системна и сериозна борба срещу купуването на гласове на предстоящите избори. Бихме искали да вярваме, но много хора си поставят въпроса – как да вярваме на това, което чуваме, когато вярваме на това, което виждаме? Кандидати за селски кметове и други активисти на управляващата партия вече предлагат безплатни почивки на определени избиратели.

Това заяви в декларация от името наПГ на Коалиция за България депутатът Георги Божинов по време на парламентарния контрол.

Според Божинов, управляващите се опитват да кажат през телевизионните камери, че това е нормална загриженост за избирателите. „Би трябвало да сигнализираме министъра на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, ако смятаме, че тези действия ще предопределят вота през октомври, но тези действия са определени от самия него”, смята Божинов.

БСП няма доверие на хората в основата на изборни и други манипулации. „Те не могат да бъдат гарант за честността на изборите”, заяви депутатът.

Божинов каза, че тази седмица утвърдени издания са публикували нелицеприятни статии с убийствени заглавия и се е заговорило за хронични недъзи в България и в друга съседна страна, предаде "Фокус". „Критикуват ни остро, че властта не може да се справи с проблемите, отказват ни доверие за Шенген”, добави той.

Някои от най-негативните тенденции от прехода се задълбочават. „Срамно е да се признае и е грешно да се премълчи, че днес може да се прочете, че всички в ЕС сочат България за прокажена заради организираната престъпност и несправянето с корупцията. Това е цитат от в-к „Сега” в брой от сряда”, каза Божинов.

Председателят на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 възрази, че не може в пленарна зала да се обиждат държавни институции заради публикации в пресата с недостоверно съдържание.

Георги Божинов попита - има ли воля за промяна или хората ще се примирят, а това е благодат за онази власт, която пожелае да бъде несменяема. „Управляващите трябва да създадат среда за провеждането на отговорен и честен избор. В противен случай, ще доминират компроматите, а неудобните въпроси ще се разглеждат като компромати с мощните инструменти на медиите”, заяви депутатът. По думите му, изборите са за това, за да решават.

Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 го обвини в предизборна агитация преди официалното начало на кампанията. Божинов отвърна, че дългът да се провеждат честни избори е по-голям и заради това, че хората не трябва да се поставят в заблуждение.

„Надявам се гражданите да са разбрали темата на изявлението от Коалиция за България”, заключи председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
810 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
xa xa xa

2011.09.17 | 19:06

2
eeee ama tia zurnalistcheta smeshni v toya saite me ubivat ot smiah, nekvi smeshnitci kupeni za zalti stotinki, eeeeeeh
владо

2011.09.17 | 19:06

1
Абеееееее комунягите - вий съвсем изперкахте бе! Как може вашите запазени марки да ги давате ей така - това манипулациите,купуването на гласовеее,провеждането на "честни избори" сме го виждали всеки път във ваше изпълнение и сега айде да го харижем на другите???? Ма никой не може като вас бе другари - Това крадеца да вика дръжте крадеца си е ваш патент! Кво ви става другарчета - май ви хваща Алцето или тотално сте се насрали от страх! А "най-готиния" момент - създателите на мафията ,раздалите хиляди червени куфарчета с откраднати народни пари, не направилите нищо за да вкарат В ЗАТВОРА и 1 мафиот през всичките си правителства,протектирайки и братята Маргини/ наши момчета според Р.Петков/и братята Галеви да ми говарят за орган .престъпност - нееееее такава наглост и арогантност няма как да съществува повече и другаде - тук вие наистина сте No 1! ИМА КОМУНИСТ- ИМА ПРОБЛЕМ! НЯМА КОМУНИСТ - НЯМА ПРОБЛЕМ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини