Може да глобят пловдивския кмет заради непремахнати предизборни плакати

  • 14 септември 2011 09:26

  • 1232
  • 0
Може да глобят пловдивския кмет заради непремахнати предизборни плакати
© Булфото

ОИК-Пловдив ще решава да дали да наложи глоба на кмета Славчо Атанасов

Причината е, че до понеделник градоначалникът не е спазил предписанието на комисията да премахне рекламните материали на участниците в изборната надпревара за кмет на града, съобщи БНР. 

Глобата е от 200 до 2000 лева, като размерът се определя от областния управител. Миналата седмица Иван Тотев обяви, че ще наложи максимума.

В интервю за Радио Пловдив председателят на комисията Илиян Атанасов призна, че все още няма официално становище на ЦИК за това дали агитационните материали на кандидатите в изборната надпревара представляват нарушение на Закона, но въпреки това градоначалникът е бил длъжен да ги премахне.

Според него ако ЦИК прецени, че техните билбордове и плакати не са нарушение на изборния закон, те ще могат да си ги разположат отново.

През деня ОИК кани на консултации ръковоствата на партиите, които имат право на членове в СИК-овете на града. След това ще бъдат определени и квотите за всяка политическа сила.

Междувременно днес БСП ще регистрира официално листата си за кандидат-общински съветници. Документите ще бъдат внесени от председателя на Градския съвет на БСП - Пловдив Атанаска Тенева, кандидата на левицата за кмет на Пловдив Георги Търновалийски и водача на листата Тодор Петков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини