Очаква се ниска избирателна активност

  • 25 май 2014 08:53

  • 1317
  • 2
Очаква се ниска избирателна активност
©

„Избирателната активност на евроизбори е традиционно ниска. Още от първите преки избори през 1979 година, тя намалява. На последните избори беше около 40%, а този път се очаква тя да е още по-ниска – може би с 5-10%", каза в студиото на „Събуди се” по Нова телевизия международният редактор в медията Александрина Аврамова.

Активността е основен инструмент за измерването на ангажираността на гражданите към европейските проблеми. Най-големите проблеми в ЕС са икономическата криза, младежката безработица и имиграцията – особено в България, Малта и Италия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1317 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.05.25 | 15:50

2
Лудите изглежда намаляват !Трябва да си луд да изпращаш тулупите да вземат 20000 евра а ти да бачкаш за 150 !
HAMMAN

2014.05.25 | 12:06

1
Никой не каза за облагите си.Никой няма да защити интересите ни.Всичко това се случва защото свободата ни е равна на цената на салама.Историята ще се повтори ,потрети,почетвърти и така нататък.Накрая винаги ще са виновни предишните,а те пак са същите.Въртим се в един кръговрат и няма излизане.ЗАЩО.Последните години само се опитваме да съществуваме.За да се случи нещо всичко трябва да започне от начало,така е в математиката,така е и в природата.Няма да измислим топлата вода.БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.След като не можем да измислим нещо ,защо не препишем това което са измислили други доказали се в това.Австрия ,Германия и други .ДА НЯМА ОЛИГАРСИ,ДА НЯМА ОФШОРКИ,ДА НЯМА БЕЗРАБОТИЦА,ПРОСТО ДА СЕ ЖИВЕЕ НОРМАЛНО.

Добави коментар

Водещи новини