Шестима столетници гласуват в Пернишко

  • 25 май 2014 06:56

  • 1561
  • 1
Шестима столетници гласуват в Пернишко
© Булфото

Нормално е започнал изборният ден в Пернишко, съобщиха от Районната избирателна комисия. Правото си на вот днес могат да упражнят 117 674 жители на региона. Най-много са гласоподавателите в община Перник - 86 463, най-малко са в община Ковачевци - 1389. За първи път в Пернишка област днес ще гласуват 1 083 избиратели. Рожден ден пък ще празнуват 364 души.

Шестима столетници от региона ще отидат днес до урните.  Най-възрастният гласоподавател е неомъжваната Цветанка Гьорева на 103 г. от трънското село Филиповци. Тя ще упражни вота си в Дома за стари хора в Трън, където е настанена от няколко години, предаде БТА.

Избирателите в Пернишка област ще гласуват в 259 секции. Мобилни такива не са разкрити поради липса на заявления. Секции има в трите болници в Перник - многопрофилната за активно лечение, белодробната и болницата за долекуване, продължително лечение и рехабилитация. Допълнителни секции са разкрити и в социални заведения в Перник, Трън, Радомир, Брезник и Ковачевци.

Обявени са два телефона за приемане на сигнали за купуване на гласове и нарушения в изборния ден. Само една сватба ще има днес в Перник. Младоженците ще се врекат във вярност на открит ритуал пред Двореца на културата.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1561 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
едно Сидераста си знае, едно Сидераста си бае :D

2014.05.25 | 13:31

1
Сидераста да ходи да даде гласът си на Доган, ВЕДНАГА :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Добави коментар

Водещи новини