Политолог: НДСВ изхарчи 14 млн. лева преди време за предизборна кампания

  • 21 май 2014 07:57

  • 2014
  • 8
Политолог: НДСВ изхарчи 14 млн. лева преди време за предизборна кампания
©

Последните данни на Института за изследване на публичната среда, която наблюдава политическата реклама в 33 медии, сочи, че ББЦ е похарчила 750 хил. лв. за предизборна кампания, въпреки че не разполага с държавна субсидия. Изпреварили са дори Коалиция за България, а на трето място е "Атака" с 480 хил. лв.

Изненадана съм откъде идват тези средства за предизборната кампания на ББЦ. Според мен в края на кампанията ще има много несъответствия. Това е една неофициална сума. Това каза журналистът Велислава Антонова по БТВ.

Това не трябва да ви учудва, защото навремето в предизборната кампания НДСВ изхарчи 14 милиона лева. Какво се случва с черните пари в политиката? - това е големият въпрос. Сегашния закон донякъде изсветли тези средства, заради това са по-малки и сумите. Аз бих обърнал внимание повече на това къде отиват държавните субсидии. Има една-единствена партия, която прави разбираема кампания, всички останали ни напомнят за комунизма. Това каза политологът Димитър Аврамов по БТВ.

Според Велислава Антонова партията на Бареков много силно иска да спечели от тези избори. "Заливат ни отвсякъде с реклами и предизборни клипове, а хората не разбират нищо, те не знаят за какво отиват да гласуват. ББЦ разчитат много да излъчат евродепутат. Сумата ми изглежда значително занижена, като се има предвид присъствието им в медиите", смята Антонова.

Политологът Димитър Аврамов смята, че когато започне играта на лъжи тя няма край. Според него кампанията ни кара да мислим, че борбата е на живот и смърт, а всъщност няма да има никакво значение. "Пропагандата винаги влияе на част от хората. Те се целят в най-необразованите, най-бедните, защото и имат нужда от лъч надежда. Това при образованите хора не върви, обяви Аврамов. Това е ужасна инвестиция, за един бизнес това означава фалит. Целта на това е контролирания бюджет. Това не е добре от икономическа гледна точка, защото бюджетът не трябва да е контролиран. Лозунгите, че ще се премахне олигархията са дъвки за наивници", категоричен е Аврамов.

Действията на депутата от ГЕРБ Даниел Георгиев не мога да ги коментирам, защото не съм психиатър. Според мен партията няма никакъв интерес този човек да е в редиците й, смята политологът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2014 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
долен СПИДЕРОВ

2014.05.22 | 13:51

8
много си се напушило фашистче ...що се молиш друг да идва както си надрусано ти я свърши

2014.05.21 | 21:15

5
НИКОЙ друг освен ВОЛЕН ! ГЕРБ набунището ! ТИКВАТА при БИрата , ВОЛЕН в Брюксел и после ПРЕМИЕР !
БОЗДУГАН--отрепка от Атака

2014.05.21 | 21:16

7
Волен в Брюксел -- само като чистачка на Европейския Парламент -- за толкова му е мозъка !!!

2014.05.21 | 21:15

6
Сретене идвай ! Довърши работата ! Пращай Тиквоча при Бирата ! Жаден е Рапона !АТАКА с № 20 ! САВО СИДЕРОВ !
Батко Любо --дърто изтормозено педи от А ТАКАА

2014.05.21 | 21:15

4
Педал до педала , тъпак до тъпака :-- Що е то ??-- Турската Партия Атака на Баш Бунака !!! --- хахахахахахаха !!!!

2014.05.21 | 21:15

3
САМО АТАКА ! САМО ВОЛЕН ! Останалите са боклук до боклук , тиква до тиква наредени ! Чужди слуги и европедераси долни !
политик

2014.05.21 | 20:16

2
това няма значение, защото похарчените пари за кампании после се избиват за 2 дена
niki

2014.05.21 | 19:52

1
Гласувайте за турската партия Атака с № 29 -- и без друго Долния ще продаде гласа ви на ДПС за пари !!

Добави коментар

Водещи новини