Томислав Дончев: Номинацията на Пеевски е флирт с общественото мнение

  • 09 април 2014 11:31

  • 2679
  • 2
Томислав Дончев: Номинацията на Пеевски е флирт с общественото мнение
© Булфото

Трябва да бъде направен опит, колкото и да е трудно да има европейски дебати, заяви водачът на листата на ГЕРБ за изборите за Европейски парламент Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник по БНР.

За съжаление голяма част от българите свързват Европа само като източник на финансиране. Европейските институции регулират живота ни в много сфери. Така че един добри дебати биха позволили на хората да сравняват, би ограмотило гражданите и политиците, подчерта Дончев.

По повод продължаващите коментари относно еврофондовете Дончев каза, че малцина са обърнали внимание на предисторията на ситуацията. "Това е инициатива на г-жа Ингеробг Гресле от Комисията за бюджетен контрол. Всички обръщат внимание, че тя е член на ЕНП. Но никой не обърна внимание на позицията й относно промените в закона за Сметната палата. Няколко пъти тя, заедно с други членове на ЕП, предупреждаваха, че ако законът бъде приет в този му вид и бъде направена тази безпардонна промяна в Сметната палата, българският публичен сектор, който разходва публични средства, не го чака нищо добро, посочи Дончев.

Той отдава влизането на този текст и гласуването му в ЕП по-скоро на промените в закона за Сметната палата и на последния мониторингов доклад. Факт е, че промените в Сметната палата са забелязани от всички европейски институции и бъдете сигурни, че те ще се следят с особено внимание. Сметната палата има правомощия и по отношение на европейското финансиране, припомни водачът на евролистата на ГЕРБ.

На въпрос за присъствието в битката за европейския парламент на Деян Пеевски Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник отговори, че това е в правомощията на ДПС.

Но, ако искате коментар от моя страна - това е особен флирт с общественото мнение. Любопитното е дали след изборите всички медии колективно ще си промените мнението и ще се разкаете за сатанизирането му. Съвременният политически живот не следва обичайните стандарти. Имаме мнозинство, което е противоестествено, имаме правителство, което е подкрепяно от най-малък брой хора. Тук стандартите на политика вече са различни, коментира Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2679 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
AGENT GO

2014.04.21 | 15:31

2
ПЕЕВСКИ Е ЕДИН БОГАТ ЧОВЕК И ЗАВИСТЛИВИТЕ МУ ПРИСАДИХА ИМИДЖ.НЕ Е НА ДОБРЕ......
и аз на теб

2014.04.21 | 15:31

1
Та нали Вие ще интегрирате цигани и турци ,включвате ги в листите си и май Пеевски Ви пречи . До оня ден плюехте и ДПС БСП ЬТЬКА , че били с турците а Вие КВО-ами да долни ибрикчии сте.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини