НДСВ: На евроизборите ще участваме в коалиция

  • 23 януари 2014 19:17

  • 1494
  • 2
НДСВ: На евроизборите ще участваме в коалиция
©

"НДСВ се готви да участва активно в изборите за Европейски парламент, най-вероятно в коалиция с партньори, които споделят нашите ценности и идеи."

Това съобщи пред журналисти в Сливен заместник-председателят на НДСВ Станимир Илчев, цитиран от БТА. Той бе на посещение в града, за да популяризира инициативата на НДСВ за всеобщо гласуване, за която е била организирана национална подписка. По думите му, сегашните партньори на НДСВ са тези, които ще подкрепят подписката. Сред тях са Форум "Национално обединение", Движение "България на регионите", Движение "Днес". Други партии, с които НДСВ работи били "Нова алтернатива", БНД, "Новото време" и др. "Не отказваме разговори и с други партии с изключение на Атака", подчерта Илчев. Той посочи, че целта на НДСВ е да се съхрани като  либерална формация. Според него най-голяма идеологическа близост съществува с Реформаторския блок, но определи отношенията по  между им като "причудливи".

Илчев припомни, че НДСВ се яви на предсрочните парламентарни избори през 2013 година в двупартийна коалиция и са постигнали слаби резултати. "Тази коалиция трябваше да е много по-широка, имахме желание да изградим силен дясноцентристки блок, който да е прототип на либералната тенденция в българския политически живот", каза Станимир Илчев. Подписката в подкрепа на всеобщото гласуване в Сливен ще започне следващата седмица, съобщи Иван Благоев, председател на областния съвет на НДСВ в Сливен.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1494 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.02.09 | 23:51

2
Теб па кой те брои за жив бе капут??? Грижи се за синчето си - наркотрафикант! Аман от нафталинови боклуци! АМАН!!!
Ба си м,,,та

2014.02.09 | 23:51

1
А къде ви е Мончо Великия.

Добави коментар

Водещи новини