Янаки Стоилов: Сложете АБВ във фризера до евровота

  • 19 януари 2014 12:16

  • 4120
  • 20
Янаки Стоилов: Сложете АБВ във фризера до евровота
©

"Лявото крило" в БСП призовава проектът "АБВ" отново "да бъде вкаран във фризера до приключване на евроизборите. Това заяви заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов, който ръководи т. нар. Ляво крило в социалистическата партия, на Национална конференция на обединението на левите социалисти в БСП днес в НДК.

Според него след изборите БСП трябва да има конгрес, на който да се обсъдят идеите, организацията и кадровите решения. Ако това не бъде направено, от всички, които участват или подкрепят паралелна на левицата листа, трябва да се снеме политическото доверие и други да осъществят кампанията на БСП за вота за Европарламент, смята Стоилов. След като протестите не свалиха управлението, след като то овладя бежанската вълна, сега БСП се атакува отвътре, коментира той. Не отричам, че част от от претенциите към ръководството са основателни, но защо въпросите, чувствителни за самата партия, не се решават вътре в нея, попита реторично Стоилов. Той допълни, че се действа прикрито, без да се обявява напускане на БСП. Тези хора искат да носят червения екип, но да им признаят правото, освен към противниковата врата, да отправят удари и в нашата, отбеляза той. Техните шансове да спечелят мандат на предстоящите избори са илюзорни, но възможността да получат няколко десетки хиляди гласа и да отблъснат поне още толкова от БСП е напълно реална и оттук идва нашата тревога, коментира заместник-председателят на БСП и допълни, че тези гласове могат да се окажат решаващи за предстоящите избори.

Споровете по партийни въпроси могат да ни отклонят по теми, важни за нашите избиратели, предупреди той. Според него отговорност за това състояние отчасти носи и ръководството на БСП, защото е толерирало хора, които не са били последователни в позициите си и невинаги са били лоялни към партията. Това са поуките за кадрите, които се издигат, заяви Янаки Стоилов.

По думите му 2014 г. трябва да е годината, в която да започне реализацията на най-важните действия на обявената политика на БСП - за реиндустриализация на страната, водеща към трайна заетост, включително възстановяване на индустриални предприятия с национално и регионално значение, предприемане на необходимите действия за стартиране на големите енергийни проекти - Южен поток, АЕЦ "Белене" и нов блок на АЕЦ "Козлодуй", ускорено развитие на земеделското производство, прилагане на принципа "обществените средства - за обществени нужди", подготовката за замяна на плоския с прогресивен данък чрез въвеждане на семейното подоходно облагане.
Стоилов посочи, че в предстоящите евроизбори може да разчита на
успех тази партия, която успее да убеди повече хора, че гледа
на европейската политика като на средство за постигане на
националните цели. Трябва да прекъснем европейския
провинциализъм да възприемаме ЕС главно чрез еврофондовете и
докладите на ЕК, отбеляза той.
Янаки Стоилов заяви, че е необходима радикална промяна в
политиката, като на челно място стои въпросът за социалната
справедливост. Трябва да се върне доверието на гражданите в
политиката, да освободим политиката от частни интереси и външни
зависимости, държавата да регулира пазара и да стане щит срещу
монополите. Успяхме да изпълним записаното в правителствената
програма до края на годината да спрем пропадането на страната,
сега остава по-трудното - да постигнем растеж, да измъкнем
хората от бедността, отбеляза Стоилов.

Последвайте канала на

БТА
4120 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар

2014.02.03 | 05:25

20
Май във фризера е редно да отиде БСП.Излиза,че се страхувате,ако сте сигурни ,че вие и Сергей ще вкарате повече кандидати.Защо поставяте условия,те,не се отказват от членството.Аз като човек никога не съм гласувала за БСП,ВИ НАБЛЮДАВАМ как се държите с Първанов.Той,Първанов беше и мой,на другите президент с две крачки пред вас.Истината е,че електората ви измря.

2014.01.23 | 20:29

19
Ти си за фризера, бе Янаки! Професор по Конституционно право и депутат 25 години, една идея за промяна на правовия ред в страната не даде, нищо не направи! Иначе изглеждаш интелигентен, ама само изглеждаш, защото си мижитурка!

2014.01.23 | 19:47

18
ОСТАВКА!

2014.01.22 | 01:53

8
Станишев - боклук ,Първанов - по--голям боклук , ТИКВАТА Бойко -прогнил най -голям боклук ! САМО ВОЛЕН и АТАКАААА !!!

2014.01.23 | 19:47

17
Стига с тоя Волен, слепи ли сте, че му хлопа дъската.

2014.01.23 | 19:47

16
ЦЕЛТА НА СТАНИШЕВ Е ДА НЕ ДОПУСКА ЛЕВИ ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО БСП НЕ Е ЛЯВА, НО ЕКСЛПОАТИРА ЛЯВ ЕЛЕКТОРАТ И АКО ИМА ЛЕВИ ПАРТИИ БСП СЕ СРУТВА.
123

2014.01.23 | 19:46

15
А защо не БСП във фризера?

2014.01.22 | 01:55

14
Да не виждаш ,че АТАКА е единственият шанс за спасение на България и да гласуваш за тия БСП - ГЕРБ , които докараха катастрофата е да си безмозъчен слепок !

2014.01.22 | 01:55

13
Станишев - боклук ,Първанов - по--голям боклук , ТИКВАТА Бойко -прогнил най -голям боклук ! САМО ВОЛЕН и АТАКАААА !!!
Boss

2014.01.22 | 01:54

11
Янаки, постиндустриалното общество отдвана е изместено от информационното общество. Докато си живеете в този индустриализъм, капитализъм и прочие и 10 паралелни листи няма да са ви виновни, а само мисленето ви! Сори, ако не можете да го промените - дайте път на млади, обазовани и информационно насочени хора. Инак ще се затриете сами! Никой не ви е виновен, нито Гоце, нито Боце!

2014.01.22 | 01:54

12
БОЦЕ СИ НАПРАВИ ЕКИП ОТ МЛАДИ ХОРА И ГЕРБ ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИ!
mami

2014.01.22 | 01:53

10
янаки, защо не кажиш че Станишев трябва да си отиде за да няма разцепление в БСП. при толкова провали в изборите, ако той мислеше за партията щеше да си отиде. но властса го е заслепила толкова много че не иска да си признае провала

Добави коментар

Водещи новини