Отказали на арестантите без адресна регистрация да гласуват

  • 22 май 2013 14:44

  • 926
  • 0
Отказали на арестантите без адресна регистрация да гласуват
©

Даниел Стоянов от Асоциация за интеграция на осъдените заяви, че в изборния ден на 12 май в 12 затвора и 7 ареста е имало секции за гласуване. Това, което са наблюдавали от Асоциацията е, че никъде изборните секции не са започнали работа в 7:00 часа както е по закон. Отварянето на секциите е варирало от 7:20 до 9:03 часа, предаде репортер на novini.bg.

Той обясни още, че тъй като гласоподавателите са довеждани, изборния ден е приключил доста по-рано от предвиденото, най-дълго е продължило гласуването в Сливенски, защото там е имало колебаещ се. В затвора в Бургас изборния ден е приключил в 12:00 и Комисията си е тръгнала, помещението е било запечатано, а в 19:05 часа от комисията се връщат и отпечатват помещението, започват обработка на протоколите, каза още Стоянов.

Друго нарушение е направено в Пловдив, но същото се е повторило и на други места – то се изразява в това, че на арестанти без адресна регистрация им е отказано да гласуват. Наблюдателите от Асоциацията твърдят, че няма въздействие върху гласоподавателите, защото гласовете са пръснати, има и такива, които са дали своя вот на малки политически партии. Във Враца има 23 гласа за Горда България, уточни още председателят на Асоциацията за интеграция на осъдените.

При последното заседание на Изборния борд, присъстваха министърът на правосъдието Драгомир Йорданов и зам.- министърът на МВР Филип Гунев.

Последвайте канала на

926 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини