Христо Бозов се връща отново като и.д. кмет на Варна

  • 17 май 2013 13:57

  • 1549
  • 0
Христо Бозов се връща отново като и.д. кмет на Варна
©

Доц. Христо Бозов ще обяви до дни дали ще се кандидатира за кмет на Варна. Той свика специална пресконференция, на която потвърди,че ще се върне на поста временен кмет на града.

По думи на Иван Великов, началник на общинската дирекция „Правно–нормативно обслужване” такова е решението на съда и доц. Бозов спокойно може отново да заеме длъжността. Според него решенията, които са подписвани от досегашния временен градоначалник арх. Димитър Николов, не би следвало да бъдат нелегитимни, но това ще се уточнява с допълнителни анализи. Той обясни, че има възможност със свои заповеди Бозов да потвърди действията на архитекта, ако прецени, че те са правилни.

Иван Великов посочи още, че оттук нататък не е необходимо Общинският съвет да предприема някакви действия, тъй като Христо Бозов се връща като кмет на Варна по силата на съдебно решение. Димитър Николов пък остава заместник-кмет в екипа.

От своя страна доц. Христо Бозов каза още, че при евентуално решение да се впусне в предизборната надпревара, веднага ще излезе в отпуска и няма да се меси в работата на следващия кмет. Ако доцент Бозов се кандидатира за кметските избори Общинския съвет, ще трябва да избере нов и.д. кмет. "Ако се кандидатирам, ще изляза в отпуск и по никакъв начин няма да преча на работата на служебния кмет", коментира доц. Бозов. Той е категоричен, че отстраняването му е било неправомерно и то точно в период около подготовката на изборите.

Последвайте канала на

Novini.bg
1549 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини