Земеделският министър: Очаквам нов кабинет до две седмици

  • 13 май 2013 14:31

  • 1596
  • 0
Земеделският министър: Очаквам нов кабинет до две седмици
©

Земеделският министър Иван СтанковИван Станков Иван Станков - Български ветеринар и министър на земеделието и храните в правителството на Марин очаква до две седмици да бъде съставено правителство и министрите от кабинета "Райков" да се върнат на предишните си професионални позиции, предаде БНР.

При откриването на изложението „Бата Агро“ в Стара Загора той заяви, че ако се наложи служебният кабинет да продължи по-дълго работата си, то той ще трябва да укрепи ръководния екип на земеделското министерство. Според министър Станков на този етап добре в селското ни стопанство се развива единствено зърнопроизводството, тръгва успешно и биоземеделието. Останалите сектори са в застой или пълен регрес, затова в следващия програмен период те ще са приоритетни за България. Особен акцент проф. Станков постави върху изграждането на напоителните системи. "По програмата за развитието на селските райони това ще бъде една от първите задачи. Това е заложено за следващия период, договорено е със Световната банка", каза той.

Министерството на земеделието разчита особено на програмата за развитие на овцевъдството за Катар, на птицевъдството и пчеларството. Иван СтанковИван Станков Иван Станков - Български ветеринар и министър на земеделието и храните в правителството на Марин назначава специален човек, който ще отговаря за тези сектори. "Утре отивам и представям проф. Марин Тодоров в регионалното министерство, който ще отговаря за тази програма, а тя е много, много важна, именно чрез Катар, Саудитска Арабия, а защо не и с европейските страни, ние да увеличим броя на овцете на месодайните породи, защото това е нещо, което носи достатъчно валута на България", завърши служебният министър.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1596 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини