Илчев: ГЕРБ ли е десница?

  • 12 май 2013 23:04

  • 911
  • 0
Илчев: ГЕРБ ли е десница?
©

Дълбоко съм убеден, че скандалът от последния ден преди изборите е съавторска завера да бъдат удавени по-малките партии. Таймингът на скандала също е крайно подозрителен. Това каза Станимир Илчев, евродепутат от НДСВ, пред Дарик радио.

На въпрос за резултата на Коалиция „Център - свобода и достойнство” Илчев каза, че очаква резултатите от паралелното преброяване. Защото при нас има някои особености - нашите хора по всяка вероятност не са казвали за кого гласуват от съображение за сигурност, все още не са ясни и външните гласове. Очаквах, разбира се, по-добър резултат. Но трябва да бъдем реалисти - добрите спомени на хората от управлението на НДСВ бяха съзнателно погребани, усещанията на хората към НДСВ са атрофирали, а НДСВ беше тотално изолирана под претекст, че сме извънпарламентарна партия.

Резултатите досега показват, че партийните мастодонти успяват да смелят всичко по пътя си, каза още той.

Никога не сме били майстори на популистичната риторика. Никога не сме използвали инструментариума на специалните служби, за да печелим избори. Никога не сме натискали главата на хората в легена, за да гласуват за нас. Така Станимир Илчев обяснява изборните резултати на НДСВ днес.

На въпрос за възможността да се сформира правителство или директно да се случат нови парламентарни избори, Илчев коментира, че не е изключено след пет - шест месеца да има нови предсрочни избори.

В България въпросът за политическия център не е решен. Лошото е и че въпросът за дясното не е решен. ГЕРБ ли е десницата, попита риторично Станимир Илчев.

Последвайте канала на

911 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини