Разпитват свидетели по сигнал за купуване на гласове във Враца

  • 10 май 2013 13:16

  • 1222
  • 1
Разпитват свидетели по сигнал за купуване на гласове във Враца
©

Голям кръг от свидетели се разпитват по досъдебно производство срещу неизвестен извършител, образувано по сигнал за купуване на гласове в центъра на Враца, съобщиха от Окръжна прокуратура.

Сигналът, в който се съдържат данни за престъпление против политическите права на гражданите, е подаден в сектор "Борба с организираната престъпност" /БОП/ във Враца на 8 май, посочиха от прокуратурата. Извършена е незабавна проверка и материалите са докладвани в Районната прокуратура, където е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 167 ал. 2 от НК. Задържани са трима мъже в центъра на града пред бившето кино, които са без постоянна адресна регистрация във Враца. След дадени обяснения те са освободени, като досега няма повдигнати обвинения. Извършени са и други процесуално следствени действия, включващи множество разпити на свидетели, както и претърсване в жилища, в които са открити списъци с имената и личните данни на местни жители, уточняват от прокуратурата. Обиски са извършени в жилища, използвани от тримата мъже. От прокуратурата отказаха повече информация с мотив, че може да се попречи на разследването.

Последвайте канала на

БТА
1222 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Не можах да разбера

2013.05.11 | 14:01

1
Досъдебно производство срещу НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ. Задържани ТРИМА /значи ИЗВЕСТНИ/.Разпитвани свидетели/значи ИЗВЕСТНИ/,извършени обиски,намерени списъци ??? КАЖЕТЕ НЕИЗВЕСТНАТА ПАРТИЯ!

Добави коментар

Водещи новини