Австрийската фирма се е отказала от конкурса

  • 08 май 2013 21:04

  • 2826
  • 2
Австрийската фирма се е отказала от конкурса
© ЦИК

Австрийската фирма, която ще извърши паралелно преброяване на резултатите от изборите, е взела документи при обявяването на конкурса за избор на фирма-преброител от Централната избирателна комисия, но не е участвала, заяви говорителят на ЦИК Бисер Троянов.

Участието на австрийската фирма в паралелното преброяване на резултатите от изборите може да има и други цели, заподозря той.„Участието в паралелно преброяване може да бъде и една заявка тя да придобие популярност в българското общество, за да може да участва в следващи избори като фирма, която да участва в конкурса“, смята той.

Възможно е да се получи разминаване между информацията на ЦИК и фирмата, която ще брои паралелно резултатите, ако тя въведе данни от ксерокопирани протоколи без да са отстранени техническите грешки при повторната проверка.

„При идеалния вариант, ако всичките секции съставят перфектни протоколи и навсякъде са удовлетворени техните контроли, а те са шест за всеки секционен протокол, няма да има никаква разлика между обявените данни и тези, които са на паралелното преброяване при условие, че тези, които вършат паралелно преброяване, въвеждат абсолютно на 100% всички секционни протоколи, а не правят някаква представителна извадка“, обясни Троянов.

От ЦИК заявиха, че не носят отговорност за членовете на секционните комисии, които не са преминали необходимото обучение, посочи Бисер Троянов. „ЦИК не би могла да носи отговорност за това, че част от членовете на секционните избирателни комисии не са се явили на обучение, не знаят какви са новите правила, не могат правилно да попълнят протокола и неправилно броят, а така също не можем да носим отговорност за всички онези членове на СИК, които ще бъдат подменени в последните дни и тези новоназначени членове на СИК не са преминали обучението и не знаят как да работят. Отговорността за това следва да бъде поделена между партиите и коалициите, които са ги излъчили“, заяви той.

Последвайте канала на

2826 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.05.10 | 14:52

2
Работата е ясна. Ако ГЕРБ бие БСП, ще използват австрийците като аргумент да касират изборите, и най-вече разликите от корегираните грешки в протоколита. Ако БСП искаше честно преброяване, щеше да покани и ГЕРБ в повторното преброяване, но те не искат това. Те искат скандалл Ако БСП бие - всичсо ще признаят за ОК. По този начин създават прецедент за торпилиране на демокрацията.
ЕДИН ОТ НАРОДА

2013.05.10 | 14:41

1
Тази кампания за избори нарочно беше провалена със тези СРС-та.По добре хората да си отворят хубаво ушите и очите защото не ни чака нищо добро.Вместо борба с ЕРП-тата ние ще гледаме борба кой да изяде баницата а ние сме тези които им я даваме.Следващите редове не са за хора със слаби нерви.Това е сметката ми за тока:Дневна- 45.74лв.;Нощна- 3,78лв, или Общо-49,52лв. всичко останало е като Други елементи: Зелена енергия-7,16лв;Комбинирано производство-2,47лв.;Невъзстановяеми разходи-2,18лв,;Достъп/високо напрежение/-4.02лв.;Пренос /високо напрежение/-5,87лв.;Достъп /ниско напрежение/-5,08лв.;ВНИМАНИЕ!!!;Пренос/ниско напрежение/-22,01лв.;ДДС-19,66лв.;ОБЩА СУМА ЗА ПЛАЩАНЕ :117,97лв. Или какво излезе от цялата работа.Имам изразходено електричество за 49,52лв. а накрая плащам още близо 70.00лв. отгоре.С това да ми се занимават а не с разни СРС-та.Как да им вярваме на тия кръвопийци.Такова е положението с ценообразуването във всички сфери и отрасли и докато има монополи нищо няма да се оправи.Внимавайте много какво ви обещават за изборите и се гответе за улиците.Успех на всички !!!

Добави коментар

Водещи новини