БСП: ГЕРБ ни доведе до растяща бедност

  • 03 май 2013 08:20

  • 1669
  • 17
БСП: ГЕРБ ни доведе до растяща бедност
©

През последните 3,5 г. сме свидетели на разширяваща бедност, до която ни доведе ГЕРБ.Това заяви пред БТВ по време на предизборен диспут Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на от БСП.

Трябва да сменим промяна на философията, необходимо е страната да носи отговорност за състоянието на бизнесклимата и финансовата макрорамка. Държавата трява да бъде партньор на предприемачите, призова социалистът. Работодателите искат да има предвидимост, а ние бяхме свидетели досега за изработване на закони на коляно. Социалистите предлагат хората, които получават минимална работна заплата да не плащат данъци. Доходите до 4500 лв. ще бъдат облагани с 10% а над 4500 с 20% ако социалистите поемат властта, а в края на мандата ще се върви и към семейно подоходно облагане. Замразяване на стажа и възрастта за пенсиониране, огромен финансов ресурс за децата на България, пакет от мерки срещу младежката безработица и хората с увреждания, предлагат от БСП.

Радан Кънев от ДСБ смята, че има криза в потреблението. Около трайни предложения на ДСБ има политически консенсус, сред които са причините за срива на социалната система. Малкият и семеен бизнес изчезна от пазара и изхода е дерегулация и еднакви изисквания към всички да развиват бизнес. Има консенсус и върху необлагаемия минимум на минималната работна заплата. Данъците ще бъдат намалени като едноличните търговци вече ще плащат по 10%, а не 15%, заяви Кънев.

По времето на първия самостоятелен мандат на БСП при Андрей Луканов имаше мораториум върху държавния дълг, след това всеки помни какво се случи с Жан Виденов, заяви Владислав Горанов от ГЕРБ. Данъците не трябва да се променят и плоския данък ще остане, обеща той. Горанов припомни и спрените фондове по време на Тройната коалиция. Това обаче предизвика бурната реакция на Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, който съобщи, че от БСП са поискали писма от всички министерства и оттам са отговорили че няма спрени фондове по време на кабинета „Станишев“. Това е най-голямата лъжа на ГЕРБ, каза социалистът. Доходите са приоритет, но никой от опозицията не разказва как да ги постигне. Обезщетението на втората година ще следва минималната работна заплата, съобщи Горанов. Направихте го това сега, защото насочвахте парите за инвестиции, а оттам може да се краде, опонира Стойнев. Искаме да дадем по-високи пенсии, но всяко поколение трябва да си плаща сметките, заяви Горанов. ГЕРБ доказа, че можем да води държавата през криза и е факт, че България е една от най-стабилните европейски държави. В следващия мандат ще продължим по същия начин, каза Горанов.

Найден Зеленогорски от България на гражданите се появи със гипсирана ръка и призова към смирение на Разпети петък. На въпрос къде е пострадал той отговори, че няма нищо героично в нелепия битов инцидент, който го е споходил. ДБГ е за запазване на валутния борд. Не трябва да бъде отличниците сред държавите с нисък бюджетен дефицит за сметка на пенсионерите. Ние сме за отмяна на данъка върху лихвите, като хората с влогове до 5000 ще получат обратно платения данък, обеща Зеленогорски. Възстановяването на ДДС от кабинета на ГЕРБ на практика беше удар върху бизнеса, стигащ до политически рекет. Той нарече утопично предложението на ГЕРБ за възстановяването на ДДС в седемдневен срок. Зеленогорски поиска създаването на Министерство на Дунавския регион, който да подпомага заетостта в Северозападна България. Необходимо е възстановяването на индексацията на пенсиите при отчитането на инфлацията върху храните и лекарствата.

Последвайте канала на

Novini.bg
1669 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Devi

2013.11.30 | 16:43

17
Deep thinking - adds a new dienismon to it all.
Quentin

2013.11.28 | 11:05

16
I bow down humbly in the presence of such grtsneesa.
Sanea

2013.11.27 | 04:43

15
Super extiecd to see more of this kind of stuff online.
не мога да ви гледам.....

2013.05.07 | 13:11

14
Мама ви нагла БСП помия! Вие съсипвахте българия толкова години,разпродадохте и затворихте заводи,фабрики,съсипахте пенсионните фондове с ваши поставени дружества,разпродадохте ЕРП,златни мини и т.н. Над 80г. управлявахте и имате наглостта да кажете ,че друг за 3,5 г. е унищожил това? Кои съсипа здравната ситема,пак вие с монополите на Актавис,Софарма и т.н. Кои вкара веригите Метро,Билла,Кауфланд за да си продават западните боклуци а българската стока да е едва около 15%? кои направи от турските цигани най-важен фактор при предизборни и правителствено управление - ПАК ВИЕ с рейсовете от Турция и здраво плащане по циганските махали,забравихте ли? ТАКАВА ИЗМЕТ СТЕ БСП,ЧЕ НЯМА КОИ ДА МЕ УБЕДИ ЗА ВИНАТА ВИ в какво ПОЛОЖЕНИЕ СА ХОРАТА И ДЪРЖАВАТА СЕГА!! Продажни помяри...

2013.05.06 | 21:42

3
ТОВА КОЕТО НИЕ ПОСТРОИХМЕ ВИЕ И ДА ГО БОЯДИСАТЕ НЯМА ДА МОЖЕТЕ ! - Т ЖИВКОВ !!
Rqpata

2013.05.06 | 23:09

4
ГОЛЯМОТО ПРЕДИЗБОРНО НАДЛЪГВАНЕ ЗАПОЧНА !!! ГЕРБ,БСП,ДСБ,БГ,ДПС Осъзнайте се,че АТАКА ви дебне и ще ви плюе под опашката

2013.05.07 | 13:10

13
Млъкни бе мекере,вашта Атака нали ДС боклуците на БСП и ДПС я създадоха ,с влиянието си и парите си! Само ти ли не си разбрал защо я има АТАКА? Мухльо,докато вие плуете българска партия за мангалите и една дума не ви чух да кажете!

2013.05.06 | 20:49

2
Да ама маи накрая излъганите ще сме ние -народа
Wizard

2013.05.07 | 13:10

12
Вие си се карайте, аз съм за България на гражданите! Меглена Кунева премиер! Найден Зеленогорски е достоен човек, който може да е полезен за България!

2013.05.07 | 13:09

11
Да прав си трябва М.Кунева да изберем че има още два реактора на АЕЦ Козлодуи за закриване

2013.05.07 | 13:09

10
Комунистическия вирус не прощава,по-страшен е от СПИН,уврежданията са необратими. Ето този папагал от БСП е нагледен пример.Дъртите комуняги са му казали какво да бръщолеви и той първосигнално повтаря .per
stoiko

2013.05.07 | 13:09

9
Dobre podkovano mom4e,izdiga se v o4ite na slepite,izpolzuvat te chlap4e,prestani da govoris gluposti i si otvori o4ite.

2013.05.07 | 13:09

8
Ако си мислите че този цирк се прави заради друго а не за да спечелят БСП и да излъчат удобно за тях правителство за да им връщаме парите по подписаните от тях договори които са над 25 милиарда се лъжите.Не правете децата си роби!!!
Великия

2013.05.07 | 12:02

7
E те сега вече след всички номера къде им скроиха ако спечелят и тоз път ГЕРБ ще сритат задниците на Станишев и подлата му партия , сега в тая невиждана криза държавата трябва да дава пари за да се храним и оцеляваме , а не да строи централи за милиарди в някъкво илюзорно бъдеще ...

Добави коментар

Водещи новини