Политолози: Хората вече не харесват политиците

  • 01 май 2013 20:43

  • 1708
  • 7
Политолози: Хората вече не харесват политиците
© Булфото

10 дни остават до изборите, а по улиците почти няма плакати и билбордове с ликовете на политиците. Да се говори за смъртта на предизборния плакат съвсем не е преувеличено. От една разходка по улиците на големите градове човек може и да не разбере, че изборите чукат на вратата.

Въпреки че обикновено всички свободни пространства са облепени с плакати, този път политиците са заложили на друга кампания.

И от Централната избирателна комисия отчитат, че тази година поведението на политиците е европейско и нарушения, свързани с плакатите, няма. „Основното задължение е те да бъдат разпространявани на места, които са определени със заповед на кмета на общината”, каза пред БТВ Бисер Троянов, говорител на ЦИК.

Социолозите и политолозите също имат своето обяснение за промяната - хората вече реагират отрицателно на лицата на политиците.

„Протестите, улицата, вкараха политиците в някакъв режим на стрес. Според мен те вече имат съзнанието за това, че не са достатъчно харесвани. И като че ли имаме кампания, в която те се опитват да не се натрапват”, смята Антоанета Цонева.

Анализаторите допълват още, че плакатът и изборните послания са клише, от което вече се бяга. „Тази кампания не желаят да изглежда пищна, защото би изглеждало като пир по време на чума”.

Затова кандидатите за народни представители все повече разчитат на лични срещи с електората или послания в мрежата. Макар че, според експертите, не се вслушват в обратната връзка, съобщава още БТВ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1708 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2013.05.07 | 06:22

7
"Хората не харесват политиците"-Аз харесвам един политик който е "големият неудобен" и е очернян и превръщан в карикатура от много-Волен Сидеров.Той е против тези които ограбват и унищожават страната и са под шапката на чуждите господари.

2013.05.06 | 22:47

6
Ако демокрацията е неоспорима,като най-добрто за народа,защо е необходимо масовото,ежечасно убеждаване на масите,в нейната безалтернативност.Та нали нещо,което е хубаво,добро,имащо подкрепата на милиони не се нуждае от реклама?Това е най-перфидната система измислена от внука на З.Фройд-която узаконява безмилостния грабеж на милиони.Капитала изисква денонощен труд,с/у заплащане,гарнтиращо оцеляване,иначе не би просъществувал.Теорията му,гласи,че демоса има право да избира,но не е дорасъл да има мнение за управлението.Нашите "политикани" са си научили великолепно урока.Едни същи фигуранти присъстват не само в Бг.парламент,но и в. цяла Европа-по 20-30 г,а в Англия пожизнено и по правоКамара на лордовете).Сега са те,утре техните деца и внуци-Да живее демокрацията!

2013.05.06 | 08:16

5
СМЪРТ ЗА ПОЛИТИЦИТЕ!!! СМЪРТ ЗА БОГАТИТЕ!!!

2013.05.06 | 08:16

4
За политиците съм съгласен всичките са маскари както се беше изразизл баш маскарата, но за богатите не съм защото между тях има и хора които са си изкарали парите с честен труд. За жалост много са и тези които забогатяват на чужд гръб или чрез политически схеми. А тия атикистки изрази си ги цъкайте в агитките и на събранийцата с Болен.
Az

2013.05.06 | 08:15

3
Най-после политолозите познаха нещо.

2013.05.06 | 08:15

2
Представям си що за куха тиква би се повлиял от един тоалетен плакат за да си даде гласа за някоя партия

2013.05.05 | 09:27

1
Браво, заслужиха си заплатите, откриха топлата вода!

Добави коментар

Водещи новини