Кольо Колев: ГЕРБ ще загуби от БСП заради "Бръмбаргейт"

  • 01 май 2013 08:09

  • 7578
  • 52
Кольо Колев: ГЕРБ ще загуби от БСП заради "Бръмбаргейт"
©

Драматични промени няма да има на изборите. Първите изследвания, които бяха направен след двата скандала - със записания разговор и това, че  Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа съзнателно е допуснал негови подчинени да извършат престъпления с подслушванията, е в ущърб на ГЕРБ. Това заяви професор Михаил Константинов в сутрешния блок на Нова телевизия по повод предстоящите избори на 12 май и последните скандали в страната със СРС-тата.

Според социолога Кольо Колев след скандалите с подслушванията в хората се създава едно негативно усещане към доскоро управляващите.

Няма разумно разписани правила за боравене със СРС-та. Твърде много стана и на всички им писна тая дивотия, смята Константинов. "Избирателната активност може да е в два аспекта - или хората ще са ядосани и ще накажат политиците, или нищо няма да се промени", каза още той.

Изборната активност ще бъде много ниска, категоричен е Кольо Колев. Хората, които бяха на улицата се опитаха да намерят някаква политическа алтернатива, но не успяха. Една част от избирателите ще бъда омерзени, друга част ще се опитат да накажат политиците с вота си, смята той.

Михаил Константинов заяви, че въпреки всичко ще се състави кабинет и добави, че веднъж влезли в Парламента, депутатите трудни го напускат.

Личната прогноза на Колев е, че ГЕРБ ще падне под БСП или двете партии ще са равни.  "ГЕРБ обаче няма как да управлява само с Атака, трябва и още някой. Що се отнася до БСП - тук вариантът е тройна коалиция, но обществото ще реагира остро", обясни социологът.

Никой никого не може да извади от листите. Предизборната риторика е едно, следизборните действия - друго. Тези хора се бият бутафорно пред избирателя и след това си пият заедно кафето, смята проф. Константинов.

Това, което казва Константинов е вярно до голяма степен преди появата на ГЕРБ. Там няма чуваемост и от двете страни. Няма никаква възможност ГЕРБ и БСП да са на една страна, допълни Колев.

Това, което ще направи австрийската фирма е, че ще следи паралелно изборите. Комисиите са в много тежко състояние - с нови, неопитни хора. Ще има много грешки в протоколите. Трябва да се наблегне на обучението на Секционните комисии. Трябва на 11 май (събота) поне по 2-ма представители на комисиите  да бъда на обстойно обучение. От написването на протокола нататък нищо страшно не може да се случи. Няма да има равенство между резултатите на ЦИК и австрийката компания - разликите ще се от това, че РИК-овете ще отстранят грешките, защото те има 6 контроли, но при австрийците това няма как да стане. Има и още няколко малки причини за разлики, но хората трябва да повярват, че никой не ги лъже, заяви Константинов.

Последвайте канала на

7578 52

Свързани новини

Коментари 52

Добави коментар
МРАЗЕЩ ИЗМЕКЯРИТЕ И МЪРШИТЕ

2013.05.06 | 14:08

44
КОЛЬО МЪРШО ДОЛНА,КОГАТО И ДА ТЕ ОБЕСИ ЧОВЕК ВСЕ ЩЕ Е КЪСНО.
#

2013.05.07 | 00:43

52
мърша и измекяр си ти

2013.05.06 | 05:53

42
Обяснения от типа: „за всичко са виновни комунистите и Държавна сигурност” е типична реплика за хора - жертви на класическото „промиване на мозъци”. Обикновено тези хора не се замислят за обективните обстоятелства и ситуация, а по-скоро се чувстват комфортно да създадат убеждението да има някой виновен.Епохата на информационната революция, в която живеем позволява да се прекодира съзнанието на индивида, като се започне от историческата памет и се завърши със света на символите Не е случаен фактът, че системата в образованието генерира млади хора, които не са в състояние да направят елементарен синтез на фактите, които ги заобикалят.Населението се превръща в биомаса от управляеми индивиди. Нещо подобно е примерът с бавното сваряване на жабата и вторият вариант - пускането й във вряща вода. Поставена във вряща вода тя веднага се опитва да напусне неприемливата среда. Ако се постави в хладка вода и течността се загрява плавно, то резултатът е коренно различен. Жабата се сварява без тя да се усети, без да реагира. Именно с тази технология се извършва демонтажът на държавния суверенитет в България вече трето десетилетие. Суверенитетът на народа е нещо, което се фиксира в съзнанието. Това се случва тогава, когато даденият индивид възприема своя народ като част от собственото си семейство.
#45

2013.05.07 | 00:43

51
тук за демонтажа на суверенитета не си прав.ние никога за 135г. не сме имали истински държавен суверенитет и затова не ни е виновен никой друг освен нашта безгръбначна психика да се огъваме пред по големия и по силен. доказали сме на всички, че не сме в състояние да се самоуправляваме
looper

2013.05.06 | 14:08

47
Брато, много си прав, подкрепям напълно изводите ти. Преди малко по БТВ една баба се обади и се оплаква как живее много бедно, болна е и разчита на някаква фондация, за да не умре от глад и болести. После добави, че пак ще гласува за ГЕРБ и че БСП са виновни за всичко (мантрата на Б.Б.). Тази баба напълно потвърждава твоята теория - за 4 години нищо не се е подобрило за тази жена, живее на ръба на екзистенцминимума и все пак зомбирана повтаря "само Бойко, само Бойко ..."
ДА НАНЕСЕМ МОЩНА АТАКА

2013.05.06 | 15:27

50
Единственото нещо което искаме сега е АТАКА-ПОБЕДА ! ВЪЗРАЖДАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ !

2013.05.04 | 22:57

15
Тук пишещия вече е изпаднал в неконтролируем екстаз, което е показател за необходимост от бърза лекарска намеса от експерти на 4ти километър.
перун

2013.05.06 | 15:27

49
Долен червен боклук.
сопола

2013.05.06 | 15:26

48
ЧЕРВЕН КОЛЬО, ОТ ТЕБ СТАВА САМО КАРУЦАР
СГЕХРУ5ЕУ

2013.05.06 | 14:08

46
ГЕРБ ВЕЧЕ СА ЗАГУБИЛИ!! ЯВНО СА ТЪПИ, ТА НЕ ГО ОСЪЗНАВАТ+ ТОВА ЩЕ СЕ ДОКАЖЕ НА ИЗБОРИТЕ!! НО МАФИЯТА 'ГЕРБ' СЕ КРЕПЕШЕ ДЪЪЛГО ВРЕМЕ ОТ РЗС, ДСБ + АТАКА- ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА НЕВИННИ+ТЕ..!!!НАРОДА ПОУМНЯВА С ДНИ, АЛОУ...!!!!!!!!!!

2013.05.06 | 14:08

45
Ако си мислите че този цирк се прави заради друго а не за да спечелят БСП и да излъчат удобно за тях правителство за да им връщаме парите по подписаните от тях договори които са над 25 милиарда се лъжите.Не правете децата си роби!!!

2013.05.06 | 14:08

43
Едно от най-важните неща,е да задължиме бъдещия парламент,за промяна в изборния кодекс.Първо;-Задължително гласуване за всички пълнолетни българи-не гласуваш-200 лева глоба!(кой ще даде 250 лева за глобата плюс гласа)Второ;-При започването н изборната кампания,да се забранят социол."-прогнози".Да видиме кой ще купи гласове и кой ще манипулира избор.Не става!Много неприятни обрати ще има,за "вечните" депутати.

2013.05.05 | 23:08

41
Като са много отворени защо БСП не се яви сама на избори а са в Коалиция за България.Ако са сами на изборите няма да могат да минат и 4%.Как ги търпят тези от коалицията не знам!!!

2013.05.05 | 16:12

40
има ли въобще някой който ще гласува за бсп

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини