Юлий Павлов: Между 3,5 и 4 млн. души може би ще отидат до урните

  • 24 април 2013 09:15

  • 1003
  • 2
Юлий Павлов: Между 3,5 и 4 млн. души може би ще отидат до урните
©

"Засега процентът на хората, които ще гласуват, е нормален за изборите в България. Нормалната активност е около 60% от имащите право на глас, т.е. може да очакваме, че ще гласуват между 3,5 и 4 млн. души", заяви в предаването "Преди всички" по БНР социологът Юлий Павлов.

Той подчерта обаче, че освен твърдо решилите да гласуват, които са около 50-55%, има още 5 до 10%, които се очаква да отидат до урните, но те в момента се колебаят - тези хора в последния момент ще решат дали и за кого да гласуват. Павлов отчете, че общото настроение сред хората е недоволство от политиците.

"Над 80% - близо 90% от тези, които ще гласуват, ще гласуват отново за партии, които бяха представени и в последния парламент. Парламентарно представените партии, които би трябвало да събират фокуса на недоволството, така изглеждаше и след протестите – искаха се нови партии, нови лица и т.н., но новите партии не събират подкрепа, подкрепа си събират досегашните парламентарно представени партии. Това е един от парадоксите", заяви социологът.

Павлов отчете, че засега не се забелязва голяма промяна на картината в резултат на кампанията: "Такава, каквато беше картината непосредствено преди разпускането на Народното събрание, подобна е и сега с две изключения. По-скоро протестите изиграха известна роля".

Социологът каза още, че засега се очертава 5 партии да влязат в парламента.

Днес Центърът за анализи и маркетинг ще представи електоралните нагласи. Юлий Павлов посочи, че половината от изследването е проведено преди началото на скандалите с подслушването, а втората половина е хванала и обвиненията на прокуратурата и реакциите на политиците. По думите му обаче съществена разлика между двете половини на изследването няма.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1003 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ТНР

2013.05.02 | 18:50

2
Аз пък ще гласувам за АТАКА и Волен Сидеровв

2013.04.25 | 20:33

1
Не е парадокс да гласуваш за партия която познаваш, парадокс е да гласуваш отново за партия която е предала страната като е била на власт.Атака не е имала власт до сега да промени нещо и аз със своят глас ще помогна това да се случи.

Добави коментар

Водещи новини